472. Manisa Uluslararası Mesir Festivali kapsamında, bu yıl ilki düzenlenen Altın Lale Türk Sanat Müziği Beste Yarışması'nın finali, Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı. Mustafa Yolaşan'ın sunuculuğunu yaptığı ve 10 eserin yer aldığı yarışmayı TRT Müzik canlı olarak yayınladı.

Manisa Mesir Festivali Düzenleme Kurulu tarafından yapılan yarışmada, Mahmut Oğul'a ait ‘Bir Gurbet Öyküsüdür Sözlerim' adlı beste birinci oldu. Birinci olan bestenin sahibi Mustafa Oğul'a 6 bin TL'lik para ödülü ve plaketini Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz verdi.

Yarışmada, Ferhat Sarmusak'a ait ‘Benim Efem Manisa'nın Gediz Boyundan' isimli beste ikinci, Tekin Para'ya ait ‘Azat Nöbetleri' isimli eser de üçüncü oldu. İkinci olan bestenin sahibi Ferhat Sarmusak'a 4 bin liralık para ödülü ve plaketini Belediye Başkan Vekili Azmi Açıkdil, üçüncü olan bestenin sahibi Tekin Para'ya 3 bin TL'lik para ödülü ve plaketini Manisa'yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık verdi. Yarışmada finale kalan diğer eserlere de mansiyon olarak biner TL para ödülü ve plaket verildi.

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, beste yarışmasını, Mesir Festivali etkinliklerine zenginlik katmak, Türk Sanat Müziği repertuvarına yeni eserler kazandırmak, bestecileri yeni eserler üretmeye teşvik etmek amacıyla düzenlendiklerini söyledi.

Manisa'nın, Türkiye'nin tarım ve sanayide önde gelen ve iddialı şehirlerinden biri olduğunu dile getiren Daşöz, "Manisa ayrıca, Türkiye'nin tarih ve kültür şehirlerinden biri. Ancak bunda iddialı değil. Manisa'nın tarih, kültür ve sanatta da iddialı olması gerekir. Bu güzel şehrin tanıtımı anlamında bu etkinliğin devam etmesini temenni ediyorum." dedi.

Birinci olan ‘Bir Gurbet Öyküsüdür Sözlerim' adlı besteyi nihavend makamında solist Güldehen Terün seslendirdi. İkinci olan ‘Benim Efem Manisa'nın Gediz Boyundan' isimli besteyi Nikriz Zeybek makamında solist Yavuz Karabulut ve üçüncü olan ‘Azat Nöbetleri' isimli besteyi Ferahfeza Fantezi makamında solist Yahya Geylan söyledi.

Yarışmayı, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz'ün yanı sıra AK Parti Manisa milletvekilleri Muzaffer Yurttaş, Recai Berber, Belediye Başkan Yardımcısı Azmi Açıkdil, Emniyet Müdürü Yunus Çetin, Manisa'yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, AK Parti İl Başkanı Murat Baybatur, mülki amirler, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş izledi.