Değerli okuyucularım Aydın ilini Doğudan Batıya, Kuzeyden Güneye kazan kepçe misali dolaşıyorum.

Bazı dostlarım “Abi derdin ne, Aydın ili kazan sen kepçe niye dolaşıyorsun?” diyorlar.

Dolaşıyorum eğer gazeteci, siyasetçi, devleti yöneten vali, kentin belediye başkanı halkın içine girmez ise halkın sıkıntılarını anlamaz, sıkıntılarını anlamadığı takdirde seçim zamanı halk da ona rey vermez şikayetler artar.

Ayrıca 5 yıldır Aydın ilinde ikametim var ama kendime ait evim yoktu hep politikacıları eleştiriyoruz Aydın ilinde evleri yok diye birazda çuvaldızı kendime sokuyorum.

Bundan sonra Doğu Gazi Bulvarı Karacaahmet Türbesinin karşısında evim var. Birçok dostum İstanbul’u Bırak Aydın’a yerleş diyorlar ama olmuyor neredeyse ayın 15 gününü Aydın’da geçirmeye başladım son 5 yıldır.

İstanbul kolay bırakılacak şehir değil. 50 yılım geçmiş orada. Ortaköy’de, Levent’te kapalı siteler yaptım.

MHP’den Beşiktaş Belediye Başkan adaylığım var. Seçimlere girdim, benim yüzünden CHP’li Sayın Ayfer Atay seçim kaybetti. Sayın Yusuf Namoğlu, Beşiktaş Belediye Başkanı oldu.

MHP’li olduğum için geçmişte Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Devlet Bahçeli çekişmesinde tüm MHP’liler gibi ben de zor durumda kaldım. Ne gam, biz MHP’liler vefalıyızdır, adam satmayız, ihanet etmeyiz, devletimiz bizim için önemlidir.

ALTIN GÜVERCİN YARIŞMASI

Değerli okuyucularım Kuşadası uzun yıllardır Altın Güvercin yarışması ile anılıyor. Türkiye’de sayısız sanatçı Altın Güvercin beste yarışmalarından şöhret olmuştur.

Kuşadası Belediye Başkanı Sayın Ömer Günel, Başkanvekili Tibet Özer ve KUSAV Başkanı Sayın Levent Köylü el ele vererek bu sene PANDEMİ olmasına rağmen çok başarılı ALTIN GÜVERCİN YARIŞMASI gerçekleştirdiler.

Kendilerini kutluyorum.

 Bu Festival yıllar geçtikçe Antalya Film Festivali, Adana Portakal Çiçeği Festivali, İtalya San Remo Müzik festivalleri ile yarışacaktır.

 

KUŞADASI ALTIN GÜVERCİN ŞARKI YARIŞMASI FESTİVALİ BENİM DÜĞÜN GÜNÜM DİYOR SAYIN ÖMER GÜNEL.

İşte bu söz Altın Güvercin şarkı yarışması Sayın Ömer Günel’in konuya verdiği önemi gösteriyor. Bu sene de yarışma çok güzel oldu, kendisi ile aşağıdaki söyleşiyi yaptım.

Sayın Başkan yarışmayla ilgili neler söyleyeceksin?

Ahmet Ağabey,

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Kuşadası Kültür Sanat ve Tanıtım Vakfı (KUSAV) ve belediyemiz iş birliğinde 6 yıllık bir aranın ardından bu yıl ikinci kez Kuşadası ile buluşturduğumuz 23. Altın Güvercin Beste Yarışması’nı pandemi koşullarına rağmen büyük bir coşku ve başarı ile tamamlamış bulunmaktayız.

Yarışma öncesinde gerekse sonrasında basında geniş yer bulan Altın Güvercin Beste Yarışması, kentimizin tanıtımına büyük katkı sağlamıştır.

Daha önce de farklı platformlarda defaatle ifade ettiğim gibi 23. Altın Güvercin Beste Yarışması, Aydın Büyükşehir Belediyemizin katkıları ve bu kente değer katmak isteyen sponsorlarımızın mali finansmanı ile düzenlenmiştir.

Yaklaşık 1 milyon 500 bin TL’lik bir bütçe ile yaşama geçirilen yarışmamızın organizasyonu ile ilgili olarak belediye kasamızdan bir kuruş dahi harcama yapılmadığı gibi kasamıza para kalmıştır. Sponsorlarımızdan bu parayı topladık. Kendilerine teşekkür ederim.

Profesyonel bir ekip tarafından organize edilen ve başvuru tarihinden başlayarak ön jüri tarafından finalistlerin belirlenmesi ve ardından dijital oylamaya katılma koşullarına kadar her aşaması detaylarıyla kamuoyu ile paylaşılan 23. Altın Güvercin Beste Yarışması, başından sonuna kadar şeffaf bir zeminde düzenlenmiştir.

Nitekim finale kalan 10 finalistimiz bestelerini final gecemizde, katılımcıların huzurunda, Türkiye’nin en önemli ve saygın isimlerinin yer aldığı büyük jüri karşısında seslendirmiştir.

Kentimizin tanıtımına milyonlarca lira değerinde katkı sunan 23. Altın Güvercin Beste Yarışması ile ilgili spekülasyon ve şaibe yaratmaya yönelik girişimlerin tamamen kötü niyet ve “çamur at izi kalsın” anlayışı taşıdığı aşikardır.

Ancak bizler biliyoruz ki “meyve veren ağaç taşlanır.” Malum bazı çevreler tarafından yarışmamız, belediyemiz, icraatlarımız ve etkinliklerimiz ile ilgili olarak sergilenen olumsuz algı yaratma çabası bile doğru yolda olduğumuzu açıkça ortaya koymaktadır.

Bundan sonra Kuşadası ili çeşitli etkinlikler ile kendisini kültür şehri olarak anılacaktır bu konuda siz basın mensuplarının yardımlarını rica ediyoruz.

Burada yazar olarak şunu söylemek istiyorum Kuşadası sanat vakfı Başkanı Sanatçı  Sayın Levent Köylü yü,Sayın Tibet Özer kardeşlerimi tüm emeği geçenleri kutluyorum.

Kuşadalılar çok şey bekliyor.

Yolun Açık Olsun Sn. Ömer Günel.

SAYIN AYDIN VALİMİZE SESLENİYORUM, SÖKE SAZLI KAVŞAĞINDAN GEÇTİNİZ Mİ?

Değerli Aydınlılar, Türkiye’nin her yerinden gelip turizm cennetleri olan DİDİM, KUŞADASI, BODRUM, MARMARİS, KAŞ, KALKAN, FETHİYE, KÖYCEĞİZ BURALARA GİDEN MİLYONLARCA KİŞİ İzmir’den ve Ankara istikametinden ve Didim, Kuşadası, Bodrum bu istikametten gelen yerli yabancı turistler Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve siyasi iktidarın yollarından geçip bu kavşakta kilometrelerce kuyruk içinde sıkışıp kalıyorlar.

Bu konu yıllardan beri böyle bir Allahın kulu çıkıp bu kavşağı düzenlemiyor yazık değil mi?

 

SAZLI SAKİNLERİYLE KONUŞTUM “AHMET AĞABEY BİRGÜN BU YOLU KESİP TRAFİĞİ KAPATACAĞIZ” DİYORLAR.

Söke Belediyesi, Aydın Büyükşehir Belediyesi “Burası bize ait değil, Karayollarının sorumluğunda, Karayolları Müdürlüğü, hayır Aydın Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda” diyorlar.

SAZLI MAHALLESİ ve BU YOLU KULLANAN milyonlarca insan şikâyetçi. En az 10 yıldır bu kavşakta herkes sanki kapana giriyor.

Sayın Karayolları Müdürlüğü, Sayın Büyükşehir Belediyesi, Sayın Söke Belediyesi Sayın Valim Allah aşkına insanları bu azaptan kurtarın.

Bu kavşak turizmin yüz karası.

Politikacılar buraya gelmişler türlü vaatlerde bulunmuşlar seçimler bitmiş herkes toz.

AK PARTİ AYDIN İLÇE KONGRELERİ

 Değerli okuyucularım, kim ne derse desin AK PARTİ’nin Aydın ilinde karşılığı var. Bunu gözlerimle gördüm. Pahalılık sebebiyle AK Parti çok yıpranıyor.

Ancak özellikle KÜRT VATANDAŞLARIMIZ CHP’de umduklarını bulamayınca hızla AK PARTİ’ye kayıyor. Şayet Sayın DEMİRTAŞ haydi AK Partiyi destekleyeceksiniz derse Aydın ilinde CHP tepetaklak olur.

Burada tek onlar için sıkıntı MHP. Sayın Devlet Bahçeli’nin geçmişte uyguladığı sert politikalarından vaz geçtiği gibi HDP politikalarında da değişim olacağı düşünülürse CHP’nin Aydın ilinde işi zora girer.

Ben 1 aydır sahadayım. AK Parti Kongrelerini izliyorum. AK Partililer partilerine sımsıkı bağlanmışlar. AK Parti Milletvekili Sayın Mustafa Savaş, partiyi sürüklüyor. Sayın Rıza Posacı da tarım kesimini sürüklüyor.

Bu iki milletvekili AK Partililerin inandığı insanlar. Sayın Kuvvet Erim sahada yok, Sayın Metin Yavuz ise agresif tavırları ile Ak Parti içinde hiç karşılığı yok. Aşağıda yazacağım Söke kongresi Sayın Metin Yavuz’un ne kadar başarısız olduğunun büyük örneğidir.

SÖKE ve KUŞADASI KONGRELERİNİ takip ettim.

Söke kongresi Sayın Metin Yavuz’un KRİZİ YÖNETEN ADAM DEĞİL, KRİZ ÇIKARAN adam olarak nitelendirilen son olay oldu.

Söke’de ilçe başkanı adayları olarak Sn. Sibel Menderes ve Muharrem Pınar yarışa başladılar. Gecesini gündüzüne katıp herkesten olumlu rey alan Muharrem Pınar kongrede 2 isim listeye fazla yazdı diyerek seçime sokulmadı.

İşte burada Sibel Menderes’i destekleyen Sökeli Ak Parti Milletvekili Metin Yavuz, Muharrem Pınar’ı istemedi.

Sonrasında Sayın Metin Yavuz’a karşı tepkiler çıg ğibi büyüdü.

Esasında bu krizi Sn Metin Yavuz çözebilirdi. YÖNETEN ADAM DEĞİL, KRİZ ÇIKARAN Sn. Metin Yavuz, Söke kongresini hem de Sökeli olmasına rağmen beceremedi.

Muharrem Pınar ile yaptığım görüşmede “Abi biz Bu kongreye girseydik Metin Yavuz’un listesi kaybederdi” dedi.

Benim de izlenimim o. Muharrem Pınar ekibi bu kongreyi alırdı ve Metin Yavuz’un da başarısızlığı olurdu. Zaten kongre alanından Sayın Metin Yavuz, Muharrem Pınar taraftarlarının tepkileri sebebiyle hızla uzaklaştı.

 

KUŞADASI KONGRESİ

Kuşadası kongresi KERVANSARAY’da yapıldı. İnanın müthiş kalite ve canlılık vardı.

Kongreye Ak Parti eski Milletvekillerinden Ahmet Ertürk, Gültekin Kılınç da katılmıştı.

Kuşadası Belediye Başkanı Adayı Sn. Fuat Akdoğan için övgü dolu sözler söylendi.

Aydın AK Parti’nin Özlem Hanıma karşı takındıkları tavırları değiştirip hizmet eksenli söylemlere başlamaları sebebiyle başarıya koşacakları izlenimine sahibim.

Gerilim Politikası kongrelerde yoktu.