Kuşadası Belediyesi tarafından düzenlenen Türkiye'nin ilk ve tek beste yarışması unvanına sahip Altın Güvercin 20 yaşına girdi.

Kipa'nın ana sporsorluğunu yaptığı, Adaland Aquapark ve Noa Otel gurubunun destek verdiği Altın Güvercin'in tanıtım kokteyli 12 Haziran Salı günü İstanbul Kuruçeşme Suada'da yapılacak. 20-24 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek 20. Altın Güvercin Müzik Yarışması ve Kuşadası Festivali tam anlamıyla bir yıldız yağmuruna sahne olacak.

Türker Reklamcılık organizasyonundaki Altın Güvercin Müzik Yarışması'nın büyük finali için başkanlığını Ali Rıza Türker'in üstlendiği otorite jüri Aşkın Tuna (Söz Yazarı), Cahit Berkay (Besteci-Yorumcu), Feyyaz Kuruş (Aranjör), İzel Çeliköz ( Besteci- Yorumcu), Kutlu Özmakinacı (Yüksek Sadakat Grubu-icracı), Metin Özülkü (Besteci-Yorumcu) ve Sadun Ersönmez Aranjör)'den oluşan Seçici Kurul ile birlikte iki günlük değerlendirme sürdüren ön jüri, 215 katılımcı beste arasından 10 finalist parçayı 2 de yedek parça ekleyerek belirlemişti.

Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, 20. Altın Güvercin Müzik Yarışması ve Festivali'nin ismine yakışır şekilde gerçekleştirilmesi için tüm hazırlıkların sürdüğünü belirterek, Müzik Yarışması öncesi 20-21 ve 22 Haziran tarihlerinde İsmail Cem Meydanı'nda gerçekleşecek meydan konserlerinde tam bir yıldızlar geçidi olacağını ve üç gün boyunca 6 ünlü sanatçının ücretsiz halk konserleri vereceğini söyledi. Altın Güvercin tanıtım kokteylinin 12 Haziran Salı günü İstanbul Kuruçeşme'deki Suada'da yapılacağını anlatan Başkan Altungün, " 20. Altın Güvercin'nin en görkemli şekilde yapılması için çalışmalar aralıksız sürüyor. Meydan konserlerindeki yıldızlar geçinin ardından 23 Haziran gecesi büyük final gerçekleşecek. 10 finalistin yarışacağı büyük finalde birinciye Altın güvercin ve 20 bin TL para ödülü, ikinciye Gümüş güvercinve 10 bin TL para ödülü, üçüncüye ise bronz güvercin ve 5 bin TL para ödülü vereceğiz. Kuşadası 20. Altın Güvercin Müzik Yarışması'nın açılışını usta sunucu ve Kuşadalıların ağabeysi Halit Kıvanç yapacak, gecenin sunuculuğunu daha sonra yeni albümüyle büyük sükse yaratan İzel devralacaktır. Sanatçı, final gecesinin Show bölümünde yeni şarkılarını da seslendirecektir. Altın Güvercin 20 inci yaşına basarken, ödül sahibi olan genç şarkıcılardan bir koro oluşturuldu. 20. Yıl Korosu, yarışmanın geçmişten günümüze iz bırakan birinci ve Altın Güvercin ödülü kazanan Şarkılarını bir potpori şeklinde seslendirecektir ve Bu yılki Altın Güvercin'in Yarışma Orkestrasını Sadun Ersönmez yönetecek" diye konuştu. 

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png