Askerî Mahkeme, Hakkari Çukurca"da altı askerin yaşamını yitirdiği patlamayla ilgili davada Tuğgeneral Zeki Es"in tahliyesine karar verdi. Tanık Albay Uysal mahkeme başkanını çıldırttı.

Hakkari"nin Çukurca İlçesi"nde yola döşenen TSK mayınının patlaması sonucu altı askerin hayatını kaybetmesiyle ilgili davanın tutuklu sanığı Tuğgeneral Zeki Es tahliye edildi. Mahkeme, Es"in tahliyesine “kaçma ve delilleri karartma ihtimali bulunmadığını” gerekçe gösterdi.

Davanın dördüncü duruşması, Genelkurmay Başkanlığı Askerî Mahkemesi"nde yapıldı. Duruşmaya, tutuklu sanık Tuğgeneral Zeki Es, tutuksuz sanıklar Kurmay Albay Rıza Atilla Erdoğan, Piyade Yüzbaşı Nurettin Altay ile avukatları, patlamada yaşamını yitiren askerlerden Ziya Belen"in babası Refik Belen ile şehit yakınlarının avukatları katıldı.

Devlet sana nasıl güveniyor

Duruşmada askerlerin ölümünde kimlerin ihmalinin olduğu, mayınları döşeme emrini kimin verdiği gibi birçok konunun aydınlatılması için savcıya ifade veren beş tanık dinlendi. Tanıklar ilk ifadelerinden çok farklı beyanlarda bulunanca mahkeme başkanı isyan etti.

Tanık olarak ifade veren Kurmay Albay Taner Uysal, mayınların TSK"ya ait olup olmadığının tesbiti konusunda bir şey hatırlamadığını söyleyince, Mahkeme Başkanı Mehmet Yüzbaşıoğlu, “Bu devlet senin emrine bir alay asker veriyor.

Haberin devamı bugünkü Taraf Gazetesi'nde...