Umurbey Mahallesi 1510 Sokak, bu çirkinliğin yaşandığı en çarpıcı yerlerin başında geliyor. Ortalık, yakılıp kaderine terk edilmiş araç, otomobil lastiği ve inşaat molozu kaynıyor. Çevre sakinleri bu görüntüye isyan ediyor, şöyle diyor: “Burası kentin önemli noktalarından. İzmir"e gelenleri bu manzara karşılıyor. Ege"nin incisine hiç yakışmıyor. Bir an önce temizlenmeli. Kenti çöplüğe çevirenlerler de mutlaka cezalandırılmalı.”

Engellilere, akülü tekerlekli sandalye
MANİSA İl Özel İdaresi, merkez ilçenin Karaoğlanlı köyünde yaşayan bedensel engelli Sadullah Rüstemoğlu (75) ve Bekir Oruç"a (55) akülü tekerlekli sandalye aldı. İl Genel Meclisi Başkanı Dursun Ali Yıldız, her biri 2 bin TL"ye alınan tekerlekli sandalyeleri, engellilerin tek tek evlerine giderek teslim etti. AKP"li Üye İbrahim Onaylı da kullanımı konusunda bilgiler verdi. Bir nebze olsun özgürlüklerine kavuşan engelliler, büyük sevinç yaşadı. 33 engellinin de önümüzdeki günlerde sevindirileceği kaydedildi. Daha önce de 40 engelliye de akülü tekerlekli sandalye dağıtılmıştı.

Evi yanan aileye sevgi eli uzandı
DENİZLİ Dokuz Kavaklar Mahallesi"ndeki mevsimlik işçi Cüneyt Tanırgan"ın evinde arife günü yangın çıktı. Elektrik kontağından çıktığı tesbit edilen yangında Tanırgan Ailesi"nin tüm eşyaları kül oldu. Mağdur aileye, Denizli Belediyesi"nin bugünler için oluşturduğu yardım ekibi "Sevgi Eli" sahip çıktı. Başkan Nihat Zeybekci"nin eşi Ayşen Zeybekci de ekibe katıldı. İki minibüs dolusu eşyayla Tanırgan Ailesi"nin evine gidildi. Evdeki tüm eşyalar yenilendi. Bayramlıkları yanan ailenin iki çocuğuna da yeni giysiler alındı./hürriyet