Taze İncir yetiştiriciliği yarışması ile başlayan festivalde düzenlenen Halk konserinde Anadolu Rock Grubu, Yıldırım Yıldızdoğan, Dilek Alşahan ve Doğuş sahne aldı.
Buharkent Şehir Meydanında düzenlenen festivale Aydın Valisi H. Avni Coş, MHP Aydın Milletvekilleri Ertuğrul Kumcuoğlu ve Recep Taner, Kuyucak Kaymakamı Nuri Özder, Buharkent Belediye Başkanı Kadri Ölçenoğlu, Çevre Belde Başkanları, MHP Aydın İl Başkanı Hasan Muti, Kamu kurum ve kuruluşları temsilcileriyle davetliler katıldı.
Dörtyol kavşağından Cumhuriyet Meydanına kadar Mehteran ile birlikte protokol yürüyüşü ile başlayan festivalde Cumhuriyet Meydanına gelen davetliler ve protokol üyeleri Mehteran ekibinin çaldığı ve söylediği Saygı duruşu ve İstiklal Marşının arından festival mehteran gösterileriyle devam etti.
Açılışta konuşan Belediye Başkanı Kadri Ölçenoğlu, Buharkent Taze İncir Festivali programında sadece eğlencenin yer almadığına dikkat çekerek, festival kapsamında incir hakkında çeşitli konferansların da düzenleneceğini kaydetti. Konuşmasını sürdüren Başkan Ölçenoğlu; “Altıncısı yapmakta olduğumuz İncir Festivalimize hoş geldiniz. İncir yaratanımızın bize sunduğu leziz meyvelerden biridir. İsmi Kur"an-ı Kerim"de geçen birkaç meyveden biridir. İlçemizin gelir kaynağıdır. Kendisinin dalında çok nazik durmasına rağmen biraz beklediğinde buruk dediğimiz halini aldığında onu kuruttuğumuzda bir kış dayanabilmektedir. Bu incir gelir kaynağımız, ancak sıkıntımız odur ki buradan topladığımız incirleri sadece hale götürebiliyoruz. Halde kasalarla satıyoruz. Bu inciri işleyip satmamız daha kârlı olacak. Şimdi güzel bir haber SAV-KOOP (Savcıllı Kooperatifi) inciri paketlemek için tesis yapmaya başladılar. Ayrıca bir hemşerimiz burada ön paketleme servisini yapmak üzere hazırlıklarını yapmaya başladı. Bunlar ilçemiz için sevindirici haberler. Sadece incir değil, önümüzdeki günlerde zeytini de üreteceğiz. Zeytini de kasayla satmamız bize fazla zarar veriyor. Bunlara bir miktar emek koyarak, artı değer koyarak daha fazla kâr elde edebiliriz. Bu konuda bir tane zeytin işleyen fabrikamız var. İnşallah bunları çoğaltacağız” dedi.
Festivalin ilk gününde sahne alan Anadolu Rock Grubu ve Yıldırım Yıldızdoğan Konseri yoğun ilgi gösterildi. Festivalin ikinci gününde sabah 09.00"dan saat 19.00"a kadar süren Atıcılık yarışması ile devam eden programda Buharkent Efeler Derneği tarafından gösteriler sergilendi. Festivalin ikinci gününde sahne alan Dilek Alşahan, Buharkentlileri sesi ve dansları ile büyülerken kendisine sevgi gösterisinde bulunan yaşlılarla bol bol sohbet etti. Konser sırasında verilen arada sahneye çıkan Başkan Ölçenoğlu, Ukrayna'da yapılan Avrupa Vücut Geliştirme ve Fitness Şampiyonasına katılan ve Avrupa üçüncüsü olan Buharkentli vücut geliştirme sporcusu Kutbettin Bulut(43)'u sahneye çağırarak Buharkentliler ve davetliler önünde tebrik etti. Kendisinden Kasım ayında yapılacak olan Dünya Şampiyonasında derece beklediğini ifade eden Başkan Ölçenoğlu, istek üzerine gösteri yapan Kutbettin Bulut"a özenerek kas gösterisi yapmaya kalkınca herkesin gülmesine neden oldu. Sporcu Bulut"u taklit etmeye çalışan Başkan Ölçenoğlu ilginç görüntüye sahne oldu. Gecenin ilerleyen saatlerinde sahne alan Doğuş, yoğun hayran kitlesi tarafından saatlerce şarkı söyledi. Tüm şarkılarına halk tarafından eşlik edilen Doğuş, gördüğü yoğun ilgiden memnun olduğunu sık sık dile getirdi. Doğuş"un konseri sırasında ilginç olaylar yaşandı. Buharkentli bir genç kız arkadaşına evlilik teklif etmek için Doğuş"tan yardım istedi. Doğuş"un yardım etmesine rağmen utanan genç, kız arkadaşına teklif edemeyerek Doğuş tarafından dalga konusu oldu. Sahneye engelli vatandaşları çıkaran Doğuş yaklaşık 15 dakika onların şarkı söylemesini ve oyun oynamasına izin verdi. Doğuş ayrıca sahneye sokaklardan arkadaşı olduğunu söylediği ve kendilerine baktığını belirttiği 19 kişiden 2 tanesini çağırarak, kendilerini tanıttı. Doğuş, tüm maddi durumu iyi olanlardan sokakta olanlara veya maddi durumu zorda olanlara destek olmaları çağrısında bulundu. Gece geç saatlere kadar süren konserin ardından Doğuş, hayranlarının yoğun ilgisi eşliğinde geceyi ve festivali sonlandırdı. iha