CarrefourSA, İstanbul"da “Alpark” markası altında faaliyet gösteren 27 adet perakende satış mağazasını bünyesinde barındıran İpek Giyim Mağazaları Ticaret ve Sanayii Anonim Şirketi"nin hisselerinin tamamının satın alınmasına yönelik hisse alım sözleşmesinin bugün imzalandığını duyurdu.
Carrefour Sabancı Ticaret Merkezi A.Ş"nin (CarrefourSA), Kamuyu Aydınlatma Platformu"nda (KAP) yayımlanan açıklamasında şunlar kaydedildi:
“Carrefour Sabancı Ticaret Merkezi A.Ş. (CarrefourSA) ile Saya Grup İç Dış Ticaret ve Sanayi A.Ş, Abdulrezzak Sancak, Abdulhaluk Sancak, Sadi Sancak ve Mesut Sancak arasında, halihazırda İstanbul"da "Alpark" markası altında faaliyet gösteren 2009 senesinde 78 milyon 884 bin 171,92 lira net satış rakamına ulaşan 27 adet perakende satış mağazasını bünyesinde barındıran İpek Giyim Mağazaları Ticaret ve Sanayii Anonim Şirketi"nin toplamda 4 milyon lira nominal değerde 4 milyon adet hissesinin tamamının CarrefourSA tarafından satın alınmasına yönelik görüşmeler neticelenmiş ve buna yönelik bir hisse alım sözleşmesi bugün imzalanmıştır.
Sözleşmeye göre hisselerin tamamı için belirlenen değer 45 milyon lira olup, ödenecek nihai rakam kapanış tarihinde şirketin finansal net borçluluk ve net işletme sermayesindeki değişikliklere göre belirlenecektir. Hisse alım işleminin gerçekleşmesi Rekabet Kurumu"nun onayı şartına bağlıdır.”

Milliyet