Ayşe Paşalı'nın defalarca "korunmak" istediği eski kocası tarafından öldürülmesinin ardından devlet kolları sıvadı, kadın cinayetlerinin önüne geçmek için tedbirleri artırdı. Bunun en ilginç örneklerinden birisi de Adana'da yaşanmaya başladı. Türiye'de bir ilk olan Senem Ünal (29), imam nikahlı eşi Hasan K.'den ayrılmıştı. Ancak ikili arasında arazi anlaşmazlığı yaşandı. Evlenirken üzerine yapılan arsayı geri vermeyen Senem Ünal, tam 12 kez polis merkezi, savcılık, valilik ve Başbakanlık İletişim Merkezi'ne başvurup eski eşi tarafından tehdit edildiğini belirterek koruma istedi.
MASUM SAVUNMA
Fakat yine de sonuç değişmedi. Hasan K., geçen hafta pompalı tüfekle genç kadına kurşun yağdırdı. Senem Ünal, kendisini yere atarak kurtuldu. Gözaltına alınan Hasan K. ise "Amacım korkutmaktı, öldürmek değil. Havaya ateş ettim" deyince serbest bırakıldı. Oysa Senem Ünal "Tüfek bana çevrilmişti" dedi ama kimseyi inandıramadı.

YERİNDE ŞİKAYET...
Ve Hasan K., Senem Ünal'ı tehdit etmeyi sürdürdü! Bunun üzerine talihsiz kadın, 13'üncü kez savcılığa giderek "Beni ölmeden koruyun" şeklinde dilekçe verdi. Senem Ünal'ın şikayeti bu kez yerinde görüldü ve "Çağrı Üzerine Koruma" tahsis edilmesine karar verildi. Şimdi genç kadın, bir tehlike hissettiğinde korumasını arıyor. Her sabah işe, 3 polis memuru eşliğinde gidiyor. Polislerden birisi Ünal'ın aracına biniyor, diğer ikisi arkadan takip ediyor. Eve dönerken de aynı şekilde korunan genç kadın, alışverişe çıkacağı zaman ise polisi arıyor, korumaları kendisine eşlik ediyor.

ARACILAR GÖNDERİYOR
Kendisine verilen korumalar sayesinde rahat ettiğini söyleyen Senem Ünal, "İşe gidemiyordum. Artık atılma noktasına gelmiştim. Yetkililere teşekkür ederim" dedi. Ancak eski eşinin hâlâ iş yerine aracılar gönderdiğini vurgulayan genç kadın, "Birileri gelip beni tehdit etmeye devam ediyor. Gönderdiği kişiler, 'Tarlayı ver kurtul, yoksa senin için iyi olmaz' diyor. Hayatım zehir oldu" şeklinde konuştu.

* Birçok kadın, eski eşi ya da sevgilisi tarafından öldürüldükten sonra Türkiye'de ilk kez Senem Ünal, "Bir Alo" ile korunmaya başlandı. Genç kadın, şimdi her sabah evinden 3 polis eşliğinde alınıyor, aynı şekilde eve bırakılıyor.

* Bir zamanlar eşi Senem Ünal'a sevgi sözcükleri söyleyen Hasan K., bugünlerde ölüm tehditleri sıralıyor.

* Bir polis, Senem Ünal'ın otomobiline binip, yakın korumalığını yapıyor. İki polis ise arkadan polis otosuyla eskort görevi görüyor.