Antalya'nın Alanya ilçesinde bir esnaf, 'alo karpuz hattı' kurarak vatandaşlara sıcak havalarda ücretsiz soğuk karpuz servisi yapıyor.

Alanya ilçesinde Saray Mahallesi Su gözü caddesi üzerinde bulunan Günaydın Marketin sahibi İhsan Kılıklı, 'alo karpuz hattını' kurarak Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdi. Müşterilerine aldığı bir otomobil ve motosiklet ile soğuk karpuzu, ev ve işyerine ücretsiz servis ederek sıcak havalarda insanları serinletiyor.

Vatandaşlara yaptığı bu anlamlı hizmetten dolayı sevgisini kazanan Kılıklı, müşterilerin çok memnun kaldığını söyledi. Özellikle yaşlıların hem duasını almak, hem de onlara hizmet etmek gerektiğini belirten Kılıklı, "Gelen müşteriler karpuzların büyük olduğunu söylediler. Bu nedenle taşımak zor geldi insanlara. Biz de insanlara hem kolaylık sağlam amacıyla hem de hizmet etmek amacıyla 'alo karpuz hattını' kurduk. İnsanlara bu güzel hizmeti vererek biz de ekmek paramızı kazanıyoruz. İnsanların evine götürdüğümüz karpuzu soğuk şekilde yesin diye, dolap aldık. Böylece karpuzu soğuk şekilde servis ediyoruz." dedi.

Vatandaşlar, yorulmadan ayağına gelen soğuk karpuz hizmetinden çok memnun. Karpuz iyi çıkmadığı zaman geri iade edebildiklerini belirten vatandaşlar, 'alo karpuz hattını' arayarak meyve ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyledi. Karpuz ihtiyacını bu hattan karşıladığını belirten Ersin Kalkanlı, "Bu yıl en iyi karpuzu yiyoruz. Bu nedenle çok faydalı bir hizmet. Böyle ağır bir nesneyi, ağır ürünleri, kendi ayağımıza getiren bir çalışmayı, takdir ediyoruz. İnsanlar genellikle ağır olduğu için nakliye sorunu olduğu için zorlaşıyor pek almak istemiyorlar." diye konuştu.