TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Almanya yolunda trende gurbetçilerle sohbet etti.

Terör örgütüne kucak açan Avrupa’ya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ardından TBMM Başkanı Cemil Çiçek’den de sert eleştiri geldi. Erdoğan, geçtiğimiz haftalarda “Türkiye’nin başvurularına rağmen, bu cinayet örgütünün faaliyetlerini engellemeyen yönetimler Avrupa için de yüz karasıdır” demişti. Meclis Başkanı Çiçek de TRT Almanya Treni’nde, Almanya’daki terörist sayısının Kandildekinin iki katı olduğunu söyledi.

BİZİ İMPARATORLUKTAN ETTİNİZ

Bir Almanya Büyükelçiliği görevlisinin “Türkler ve Almanlar hep beraber hareket etmişlerdir” demesi üzerine Çiçek, “O beraberlik nedeniyle biz bir imparatorluktan olduk. Umarım Almanlar bunun farkındadırlar” dedi. Cemil Çiçek, Almanlara Türkiye’de üniversite açma izni verilirken, Türklere Almanya’da üniversite açma izni verilmemesini eleştirerek, “İsterse Avrupa’da en hızlı işlem yapan ülke Almanya’dır. İstemezse de Almanlara iş yaptıramazsınız, en yavaş iş yapan ülke olurlar” diye konuştu. Almanya’nın sıkı devlet geleneği olan bir ülke olduğunu ifade eden Çiçek, terör örgütlerinin de bu ülkede rahat hareket etmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Çiçek, “Almanya’da Kandil’dekinin iki misli PKK’lı, DHKP-C’li var” değerlendirmesinde bulundu.

DİKTATÖRLER LAF DİNLEMİYOR

Ülkesinde ayaklanma çıkan devlet liderlerini uyardıklarını, Irak’ın öldürülen devlet başkanı Saddam Hüseyin ve Kaddafi’nin de uyardıkları liderler arasında olduğunu ifade eden Çiçek, “Libya’daki olaylarda biz, üzerimize düşeni yaptık. ‘Gelin, siz de üzerinize düşeni yapın’ dedik, ama onlar bildiklerini okudular. Diktatörler laf dinlemiyor, Esad’a da söylüyoruz” dedi. Türkiye