CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Almanya'nın Bochum kentinde Türklerle biraraya geldi.
Gazetecilerin gözaltına alınmasında sorumluluğun referandumu destekleyen AB'de olduğunu iddia eden CHP lideri, Ergenekon sanığı gazeteci Mustafa Balbay için de "CHP'yi tercih ederse memnun oluruz" dedi.

Gazetecilerin göz altına alınmasıyla ilgili "Bu gazeteciler ne yaptılar. Bir gazetecinin haber emekçisinin ofisi niye basılır? Evi niye basılır? Eşi hastaneden yeni çıkmış gazetecinin evi hangi gerekçe ile basılır? Bunun adına Türkiye'de ileri demokrasi deniyor.
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, CHP ve DİSK tarafından Almanya'nın Bochum kentindeki "Türkiye'den Göçün'ün 50'inci Yılında Emek Şenliği"ne katıldı. CHP liderinin gündeminde gözaltına alınan gazeteciler vardı.
"8 yıllık AKP döneminde hapiste olan gazeteci sayısı 61. Bunu özellikle Avrupalı dostlarımız duysun diye söylüyorum. AKP demokrattır diye çıkıp meydanlarda konuşanlar duysun diye Brüksel'de koltuklarında oturup CHP'yi sabah akşam eleştirenler duysunlar diye söylüyorum.''''Biz referandum sırasında yargı siyasallaşacak derken Brüksel bu reform diyordu. 61 gazetecinin günahı sizin boynunuza" dedi.
Kongre merkezinin çıkışında da Kılıçdaroğlu gazetecilerin gözaltına alınmasıyla ilgili eleştirilerini sürdürdü.
Kılıçdaroğlu, gurbetçilerle buluşmasının ardından Düsseldorf'ta gazeteciler ve partililerle yemek yedi.
Burada soruları yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Silivri Cezaevi'nde Ergenekon davasından tutuklu bulunan gazeteci Mustafa Balbay'ın CHP'ye katılmasından mutlu olacağını söyledi.