Almanya"nın Baden-Württemberg eyaletinin Winnenden kentindeki Albertville lisesinde bu sabah silahlı saldırı düzenleyen gencin intihar ettiği bildirildi. Ancak bazı kaynaklar ise saldırganın polisle bir alış veriş merkezinin girişinde çatışmaya girdiği ve ölü olarak ele geçirildiğini öne sürüyor.
Bu arada Alman polisi, ölü sayısının son olarak 16 olduğunu açıkladı.
Polisin ailesinin evinde arama yaptığı ve ruhsatlı 18 silah bulduğu saldırganın daha sonra bir aracı durdurarak, sürücüyü rehin aldığı, polis barikatlarını yararak, Volkswagen marka Sharan model araçla otoyola çıktığı,
burada rehin aldığı sürücüyü serbest bıraktığı ifade edildi.
Saldırganın daha sonra Wendlingen"de bir alışveriş merkezinin park yerinde intihar ettiği bildirildi.

Bu arada Alman Haber Ajansı (DPA), Stuttgart yakınlarındaki Winnenden kentinde Albertville okulunda bu sabah ateş açan, siyah giyimli saldırganın, 17 yaşında olduğunu duyurdu.

YARALILAR ARASINDA 2 TÜRK ÖĞRENCİ BULUNUYOR
Almanya"nın Baden-Württemberg eyaletinin Winnenden kentindeki Albertville Lisesinde bu sabah yapılan silahlı saldırıda iki Türk öğrencinin yaralandığı bildirildi.
Okulun eski bir öğrencisi olduğu ifade edilen 17 yaşındaki saldırganın, yaklaşık 40 kilometre uzaklıktaki Wendlingen kentine kaçtığı, burada polisle girdiği çatışmada öldüğü kaydedildi.
Polis ile saldırgan arasındaki çatışmada da iki kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

MİLLİYET