AYDINPOST ÖZEL- 2008 yılında kardeş okul sahibi olan Atatürk Anadolu Lisesi, proje kapsamında derslere katılım, kültürel dersler, tarihi mekan ve camilere geziler düzenliyor. Her iki okulun kaynaşması sonrasında da kültür ve dini benzerlikler de masaya yatırılıyor.
24 Nisan – 1 Mayıs tarihleri arasında proje koordinatör öğretmeni Özlem Şahin başkanlığında Almanya"nın Kusel şehrine konuk olacak olan Atatürk Anadolu Lisesi"ni Almanca Öğretmeni Nihal Utku, Biyoloji Öğretmeni Demet Payze ve 7 öğrenci temsil ederek ziyareti gerçekleştirecek.
Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Ali Erdoğan, Almaya gezisiyle ilgili olarak, “Amacımız Türkiye"yi ve Türk kültürünü en iyi şekilde tanıtmak ve temsil etmek. Bu konuda üzerimize düşeni en iyi şekilde yapacağız” diye konuştu.

AMERİKA"DA OKUYACAKLAR
Öte yandan Atatürk Anadolu Lisesi Yabancı Dil 11. sınıf öğrencilerinden Nigar Dilmaç ve Deniz Sal ile 10/E sınıfı öğrencilerinden Ata Doğa Aksekili, Amerikan Kültür Vakfı"nın bursuyla Amerika"da bir yıl eğitim görmeye hak kazandı.
Öğrenciler girdikleri Youth Exchange and Study Program (YES) sınavında İngiliz"de yazılı ve sözlü aşamaları başarıyla geçtikleri açıklandı. Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri böylece gelecek yıl öğrenimlerini Amerika"da devam edecek.