Aşağı Saksonya Eyaleti Başbakanlığı döneminde bir işadamının eşinden düşük faizli özel kredi alma, bazı işverenlerin villalarında tatil yapma ve bir film yapımcısının otel masraflarını üstlenmesi ile ilgili suçlamalara hedef olan Cumhurbaşkanı Wulff hakkında soruşturma açılabilmesi için Hannover Savcılğı önceki akşam Federal Meclis'e resmen başvurdu.


Almanya Federal Cumhuriyeti'nin tarihinde ilk kez yaşanan cumhurbaşkanı dokunulmazlığının kaldırılması isteği üzerine Wulff'un bugün TSİ 11.00'de istifasını resmen açıklayacağı ileri sürüldü.

İKİ YILDAN AZ SÜRE
Christian Wulff Almanya'nın eski Cumhurbaşkanı Horst Köhler'in 2010 Mayıs'ında beklenmedik bir şekilde istifa etmesi üzerine Temmuz 2010 tarihinde göreve gelmişti. Wulff, aynı zamanda Hristiyan Demokrat Birlik Partisi Genel Başkanı olan Başbakan Angela Merkel'in önerisi üzerine hükümetin küçük kanadı Hür Demokrat Parti'nin desteği ile Cumhurbaşkanı seçilmişti. Aynı yıl, iki Almanya'nın birleşmesi gününde yaptığı konuşmasında 'Hristiyanlık şüphesiz Almanya'ya aittir. Musevilik şüphesiz Almanya'ya aittir. Wulff, İslam da artık şüphesiz Almanya'ya aittir' açıklaması üzerine muhafazakar çevrelerin eleştirilere hedef olmuştur.