Piyasaların kahini New York üniversitesi ekonomi profesörü Nouriel Roubini dün yaptığı değerlendirmede, Almanya’nın diğer ülkeleri kurtarmak için çaba sarf etmeyeceğini çünkü ülkelerin bekaretlerini kaybettiklerini söyledi.
Bloomberg televizyonuna yaptığı açıklamada Almanya’nın euro krizi ile ilgili reaksiyonunu yorumladı.
Almanya’nı 3 temel nokta endişe duyduğunu kaydeden Roubini, bunlardan ilkinin ahlaki çöküş olduğunu kaydetti. Almanya’nın üzerinde kendi içinde sulh olduğu noktalardan asal dönmeyeceğini kaydeden Roubini bu noktada İspanya ve İtaya için bir umut olmadığına vurgu yaptı.
İkinci olarak zaman konusunda tutarlılığın geldiğini kaydeden ekonomist, bir konuda yapılan anlaşma eğer Almanya’ya uymuyor her türlü riski göze aldıklarını kaydeden Roubini, son olarak da yüksek kredi risklerine dikkat edildiğini kaydetti.
Roubini değerlendirmesinde Almanların bakire olmayanlar ile evlenmek istediğini karşı tarafında kabul etmesi sonrasında bazı eksiklikler gördüklerini belirtti. Almanların sorunlu ülkelere sen bekaretini kaybettin kontrat imzalamalısın yönünde baskı yaptığını savunan ünlü ekonomist eş adaylarının iki yıllık dönemde ruhlarını açık etmelerini istediğini sonra evlilik akdini imzalamak istediklerini dile getirdi.
Roubini Almanya’nın çevre ülkelere hiç güvenmediğine vurgu yaptı.