NÜRNBERG"İN yıldızı Mehmet Ekici"nin Türkiye"yi seçmesinin ardından Hiddink"in takım arkadaşı İlkay Gündoğan ile Freiburg"lu Ömer Toprak"ı da listeye alması Almanlar"ı telaşlandırdı. Mesut Özil gibi yıldızlarını kaptırmak istemeyen Panzerler"de ilk açıklama Matthias Sammer"den geldi.

AZERBAYCAN hüsranın ardından teknik direktör Guus Hiddink, Milli Takım"da köklü değişikler yapacağını açıklarken, bu yeni yapılanma en çok Almanlar"ı tedirgin ediyor. Nedeni ise Hiddink"in yeni takımın iskeletini yurt dışında oynayan genç gurbetçilerden kurmayı planlaması.

ALMANYA Futbol Federasyonu Sportif Direktörü Matthias Sammer konu ile ilgili Bild"e yaptığı açıklamada Türkiye"nin oyuncuları taciz ettiğini iddia ederken şu ifadeleri kullandı:

“ÖMER Toprak"ın yanı sıra Almanya"da oynayan başka Türk kökenli futbolcuları da istiyor. Biz pürdikkat gelişmeleri takip ediyoruz. Başka federasyonların genç takımlardaki oyuncuları taciz ettiklerine dair haberler geliyor. Oyuncular arada kalıyor. Çünkü "Bizi seçersen çok yakında A takıma yükselirsin" gibi sözler veriliyor.

OYUNCULARLA konuşuyor ve tabii ki savaş veriyoruz. Ancak her hafta biraraya gelip konuşma fırsatımız yok. Eğer bir oyuncu farklı bir milli takımı seçerse bunu saygıyla karşılamalıyız. Biz asla oyuncuları taciz etmeyeceğiz.”