Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye'yi resmen şoke etti!

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye'nin AB üyeliğine karşı olduklarını ve ''imtiyazlı ortaklık''tan yana olduklarını söyledi.''Genç Birlik'' Başkanı Philipp Messfelder'in sözleri ise şoke etti!

Merkel, ''Almanya-Fransa Buluşması'' adı altında başkent Berlin'deki Potsdamer Platz meydanında düzenlenen bir etkinliğe Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve Avrupa Parlamentosu Başkanı Hans-Gert Pöttering ile birlikte katıldı.

Agela Merkel, başkanlığını yaptığı Hristiyan Demokrat Birlik Partisi'nin (CDU) gençlik kolu olan ''Genç Birlik'' tarafından düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, Almanya ve Fransa'nın güçlü bir Avrupa için birlikte çalıştıklarına vurgu yaparak, ''Türkiye'yle imtiyazlı ortaklığa 'evet', AB üyeliğine 'hayır' diyoruz'' dedi.

"TÜRKİYE'NİN BURADA YERİ YOK"

''Genç Birlik'' Başkanı Philipp Messfelder, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'ye yönelik sert ifadeler kullanarak, ''Avrupa'nın ortak değerler temelinde kurulmasını istiyoruz. Türkiye'nin burada yeri yok'' şeklinde konuştu.

Messfelder, Sarkozy'ye de bu konudaki ortak tutumundan dolayı teşekkür etti. Sarkozy ise, Merkel'i överek Fransa ve Almanya arasındaki iş birliğinin tüm AB için çok önemli olduğunu ve güçlü bir Avrupa istediklerini söyledi.

Pöttering de, kısa bir selamlama konuşması yaparak, ortak Avrupa'nın önemine vurgu yaptı. Etkinliğe katılan ''Genç Birlik'' üyelerinden biri de ''Türkiye'yle ortaklığa evet, üyeliğe hayır'' yazılı bir pankart taşıdı.

Milliyet