2001 ile 2011 yılları arasında camilere, Almanya genelinde 219 saldırı gerçekleştirildiği bildirildi. Bilgi Birimi yetkilieri, cami duvar ve kapılarına Nazi gamalı haç işaretleri, domuz kafası asılması, ve kundaklama şeklinde gerçekleşen saldırılara karışan 37 kişinin tespit edildiğini açıkladı. Birim yetkilileri söz konusu saldırganlar hakkında herhangi bir işlem yapılmamasına gerekçe olarak ise 'suç tespit edilememesini' gösterdi.

SİYASİLER AYRIMCILIĞI KÖRÜKLÜYOR

Camiler, Türk ve Müslümanlar ile derneklerine yapılan saldırıların, mesleki suçların da tespitini sağlayan Polis Bilgi Birimi'nce değerlendirilmesinin sorunun çözümünü engellediğine inanan Yeşiller Partisi harekete geçti. İç İşleri Bakanlığı ve saldırıların gerçekleştiği büyük kentlerin belediye meclislerine soru önergesi vermeye hazırlanan Yeşiller Partisi, federal seviyede Müslümanlar ve Türklere saldırıların ayrı bir kategoride değerlendirmesini isteyecek. Yeşiller Partisi'nin Türk milletvekili adayı ve Hannover Belediye Meclis üyesi Belit Onay, 'Rakamlar açıklananın çok üzerinde. Pek çok cami derneği şikayeti sonuçsuz kalacağı için saldırıları polise bildirmiyor. Musevi ve Hristiyanlar ile onların kuruluşlarına sağlanan özgürlüklerin Müslümanlara sağlanmaması ayrımcılık ve ırkçılığı körüklüyor' dedi. Türk ve Müslümanlara yönelik nefretin hergün tırmandığını vurgulayan Onay, "Örneğin Türk ve Müslümanlar Museviler gibi kendi ana okul işletmek istedi. Ancak Hristiyan Demokratlar buna karşı çıktı. Siyasetin de körüklediği bir ayrımcılık söz konusu. Eşitlikçi olmayan davranışlar, İslamafobiyi yaygınlaştırıyor. Alman halkına Türk ve Müslümanların terörist olmadığı gerçeği anlatılmalıdır" diye konuştu

PROGRAM OLUŞTURULSUN

"Özellikle Türk ve Müslümanlar için özel bir güvenlik konsepti denenmeli" diyen Onay, şöyle konuştu: "Friedrich Ebert Vakfı'nca 2010'daki araştırmada Almanların yüzde 58.4'ü Müslümanlara Almanya'da ibadet hakki verilmesine karşı. Doğu Almanya'da bu oran yüzde 75.7. Almanların yüzde 70'i Müslümanların teröre sempati beslediği görüşünde. Almanya'da Musevi karşıtlığı, demokrasi karşıtlığı ve Nazizmle ilgili mücadele programları var. Ancak İslamafobi ile ve Türk karşıtlığıyla ilgili herhangi bir program yok. Bir an evvel bu konuda da programlar oluşturulmalı."