Olay, bugün saat 05.00 sıralarında Alsancak Vapur İskelesi yakınlarında meydana geldi. 24 yaşındaki Madeleine Fuuk, öğrenci değişim programı olan Erasmusla, bu yıl Almanya’dan İzmir’deki Ege Üniversitesi’ne geldi. Alman ve İngiliz Edebiyatı Bölümü’nde eğitim almaya başlayan genç kız, aynı okulun Ziraat Fükültesi’nde okuşyan arkadaşı 21 yaşındaki Ahmet Çınar ile birlikte Alsancak’ta dün akşam gezmeye çıktı. Bir lokantada yemek yiyen ve eğlenen iki arkadaş sahil kıyısında yürüyüş yaptı. İki genç yorulunca iskele yakınlarındaki banketlerin üzerinde oturup sohbet etmeye başladı.
 
SOHBETE DALIP HIRSIZI FARK ETMEDİLER
 
Kendilerini sohbete kaptıran gençlerin yakınına kimliği belirsiz bir kişi yanaştı. Gençlerin dalgınlığından yararlanan hırsız, Madeleine Fuuk’un içinde İPhone marka cep telefonu, sürücü belgesi, belediye otobüslerinde kullanılan Kentkart’ı, bir Alman bankasına ait kredi kartı ile 15 TL’sinin bulunduğu çantasını alarak sesizce uzaktaştı.
 
Bir süre sonra çantasının çalındığını farkeden Madeleine Fuuk, arkadaşı Ahmet Çınar’ın yardımıyla polisi aradı, haber verdi. Gelen polis ekipleri ekip otosuna bindirdikleri Fuuk ve Çınar ile birlikte bir süre gençlerin etrafında dolaştığını öğrendikleri kırmızı tişörtlü, esmer olan hırsızı Alsancak sokaklarında aradı, ancak bulamadı. Ardından polis merkezine götürülen iki gencin ifadesi alındı.
 
Polis olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor
 
DHA