Aydının Didim ilçesinde Türk vatandaşı Hasan Ürer (44) ile 3 yıllık ilişkisini evliliğe dönüştüren Alman Vatandaşı Nadine Zerr Ürer (27) Didim İlçe Müftülüğünde düzenlenen ihtida töreni ile Müslüman oldu.

20 yıldır Almaya da yaşayan Hasan Ürer eşinin okul hayatında Müslüman arkadaşları ve komşularından etkilendiğini daha sonra kendisi ile tanıştıktan sonra Müslümanlığa ilgisinin artarak Müslüman olmak istediğini dile getirdiğini söyleyerek “Bende eşimin bu talebini tatil için geldiğimiz Didim’de gerçekleştirme kararı aldım. Eşimin iyi bir Müslüman olacağına inancım sonsuz “ dedi.

İki şahidin huzurunda gerçekleşen töreni Didim İlçe Müftüsü Mikail Polat gerçekleştirdi. Müftü Polat’ın eşliğinde Kelime-i Şahadet getiren Nadine Zerr Ürer Müslüman oldu ve adını Melek olarak değiştirdi.

Tören sonrasında konuşan Polat Müslümanlığı seçerek Melek ismini alan Nadine Zerr Ürer’e “Şimdi annenden yeni doğmuş gibi müşerrefsin ancak bu noktadan sonra sorumlulukların seni bekliyor. İslam’ın temel şartları inanan, ibadet eden, ahlaklı bir insan olmaktır” diyerek Melek’e İslam Dinini anlattı. Müslümanlığı seçen genç kadının eşini de ‘Size büyük görev düşüyor, iyi bir örnek olmalısınız’ sözleri ile uyardı.

Törenin ardından Melek Ürer’e İlçe Müftüsü Mikail Polat tarafından İhtida belgesi ile birlikte Ulusal Dillere çevrilmiş Kur'an-ı Kerim hediye edildi.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png