Alman medyasında yer alan haberler şu şekilde:
 
Bild: Türkiye, Avrupa Futbol Şampiyonası biletini almak için şansını korudu. Ama bu şansı korurken çok zorlandı. 90+7'de Arda Turan'la gelen gol galibiyeti zor da olsa getirdi. Belçika'nın Azerbaycan'da iki Avusturya'nın da Almanya'da 3 puan kaybetmesi Türkiye'nin şansını yükseltti. Türkiye şimdi 2. sırada.
 
ZDF (Alman 2. Televizyonu): Türkiye şanslı, Türkiye mutlu. Arda Turan'ın maçın bitiş düdüğüyle birlikte attığı gol Türkiye'yi sevince boğdu. Bu gol hem galibiyeti getirdi, hem de A Grubu'nda Türkiye'yi ikinci sıraya yükseltti.
 
ZDF'ye konuşan Oliver Kahn: 'Bu maç heyecan doluydu. İzlenmeye değerdi. Maçta adeta nefesler kesildi. Kazakistan Türkiye'ye karşı ilk golünü attı. Bu gollük şut muydu yoksa orta mıydı? Böyle goller olabiliyor.'
 
SPORT1: Türkiye'nin son saniye golü. Türk futbolcular maçı adeta heyacan dolu yaptı. Penaltı kaçırdılar, kırmızı kart aldılar. Ama hakem bitiş düdüğünü çaldığında Türkiye 2-1 galip gelerek 13 puan ve maç eksikliğiyle 2. sıraya yükseldiler.
 
RTL: Türkiye Belçika'yı solladı. Türkiye zor da olsa Kazakistan'ı 2-1 yenmesini bildi. 3 puan Berti Vogts'un çalıştırdığı Azerbaycan'la 1-1 berabere kalan Belçika'yı grupta sollamasına yetti. 13 puanlı Türkiye'nin ayrıca bir maçı eksik.
 
Kicker: Türkler son anda galip. Türkiye son dakikada Arda Turan'ın golüyle sevindi. Türkiye'yi bu gol sevince boğarken A Grubu'nda Almanya'dan sonra ikinciliğe yükseltti. Hem grupta 11 puanlı Belçika'dan 13 puanla 2 puanı fazla, hem de Belçika'nın bir maçı fazla.
 
FAZ: Türk futbolcular ayıbı son saniyede önledi. Maça, Türkler'in kaçırdığı goller, kaçan penaltı ve verilmeyen gol damga vurdu. 97'deki golün kahramanı Arda Turan Türkiye'yi sevince boğdu.
 
Express:Türkiye rezaletten son saniyede kurtuldu. Türkler bu kez şanslı. Türk futbolcular için Kazakistan karşısındaki utanç verici bir skor, Arda Turan'ın galibiyet golüyle önlenmiş oldu. Golden az öncesi Kazak futbolcu Gridin, galibiyet golünü atıp Türkiye ve Guus Hiddink'i hüsrana uğtabilirdi.
 
UEFA: Arda son dakika golüyle galibiyeti getirdi. Türkiye baskılı oynadı. İlk gol Burak'tan geldi. Konsybaev'in ortası gol olunca, skor 1-1 oldu. Fakat zaferi getiren golün son saniyede gelmesi karşılaşmayı dramatik hale getirdi. Kaçan penaltı, faul vardı gerekçesiyle verilmeyen gol vardı. Son sözü Arda Turan söyledi: 2-1