1,5 yaşında Alman asıllı annesi Gabriele Çelik’i, 6 yaşında ise babası Mustafa Çelik’i kaybetmesinin ardından Alman bir aileye evlatlık verilen 21 yaşındaki Kevin Limmermann arkadaşlarıyla birlikte tatil için geldiği Didim’de Müslüman oldu ve Muhammed Mustafa adını aldı.

Didim İlçe Müftülüğünde düzenlenen ihtida törenine şahitler Uğur Özkoç ve Burak Yağmur’da hazır bulunurken İlçe Müftüsü Mikail Polat tarafından ihtida töreni gerçekleştirildi. Müftü Polat’ın eşliğinde Kelime-i Şahadet getiren Kevin Limmermann Müslüman oldu ve Muhammed Mustafa ismini aldı.

Tören sonrasında konuşan Polat, Müslümanlığı seçerek Muhammed Mustafa ismini alan Kevin Limmermann çevirmen arkadaşı aracılığıyla İslam Dinin özelliklerini, yapılması gerekenleri ve yasak olanlarla ilgili bilgiler aktardı.

8 yaşındaki evlatlık verildiği Alman ailesinde Katolik Hıristiyan olarak yetiştirildiğini belirten Muhammed Mustafa Limmermann “Benim oturduğum kent olan Kentın şehrinde Müslümanlarla birlikte oturuyorum. Namazı gördüm, Kuran’ı dinledim. Kendi isteğimle bunu Müslümanlığı seçtim.”dedi. Muhammed Mustafa Limmermann Alman olan soyadını da evlendikten sonra değiştirmeyi planladığını söyledi.

Törenin ardından Muhammed Mustafa’ya İlçe Müftüsü Mikail Polat tarafından İhtida belgesi ile birlikte Ulusal Dillere çevrilmiş Kur'an-ı Kerim hediye edildi.

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png