Real Madrid'in ve Alman Milli Takımının Türk kökenli oyuncusu Mesut Özil, ''Disiplinim tipik Alman, sakinliğim tipik Türk'' dedi.
 
Alman Bild gazetesinin Türkiye'den Almanya'ya yönelik iş göçünün 50. yılı dolayısıyla başlattığı ve ekim ayı sonuna kadar Türk kökenlilerle ilgili olarak sürdüreceği yazı dizisi çerçevesindegazeteiçin bir makale yazan Real Madrid'in ve Alman Milli Takımının Türk kökenli oyuncusu Mesut Özil, ''Disiplinim tipik Alman, sakinliğim ise tipik Türk'' şeklinde ifade kullandı.
 
Kökeninin Türk olduğunu ancak kendisinin Almanya'da doğduğunu ve yetiştiğini belirten Mesut, ''Uyum ile ilgili bugüne kadar hiçbir problem yaşamadım. Okulda,futbolkulüplerinde arkadaş çevrem hep farklı millettendi. Her iki kültürle de yetiştim. Bu nedenle bende her iki kültürün de karışımı var. Her iki kültürün en iyisini aldım'' dedi.
 
Göçmenlerin Alman toplumuna uyumu için dil öğrenmenin önemli olduğunu ve iletişimsiz hiçbir şeyin mümkün olmadığını ifade eden Mesut, ''Kişi kendisini bir yere gizlememeli, aksine çevresine karşı açık olmalı. Bu tabii ki, her iki taraf için de geçerli'' şeklinde görüş belirtti.