Alman Axel Springer Doğan Yayın Holding'in yüzde 29 hissesini 356.7 milyon TL'ye satın alacağını açıkladı. Axel Springer tarafından yapılan basın açıklamasına göre öncelikle Doğan Holding, Doğan Yayın Holding'te (DYH) 198 milyon TL'lik bir sermaye artırımı yapacak. Bunun ardından Axel Springer artırılmış sermayenin yüzde 29'unu 356.7 milyon TL'ye (161 milyon euro) satın alacak.

SATIŞ BEDELİ 2016'DA ÖDENECEK

Konu hakkında DYH'den İMKB'ye yapılan açıklamada hisse senedi satışının gerçekleşebilmesi için, şirket bünyesinde Vergi İdaresi ile Vergi Mevzuatı kapsamında RTÜK ile RTÜK Mevzuatı kapsamında devam eden süreçlerin, olumlu sonuçlanması ve belirsizliklerin ortadan kalkması koşullarına bağlandığı belirtildi. Varılan mutabakata göre nihai satış bedeli ise, 31.03.2016 tarihinde belirlenerek ödenecek.

OMV POAŞ'TA DONDU

Bu arada, Avusturya'nın petrol ve doğal gaz şirketi OMV, Petrol Ofisi'ndeki hisselerini artırma kararını 'dondurduğunu' açıkladı. OMV merkezinden yapılan yazılı açıklamada, 'OMV'nin halen petrol ofisinin yüzde 46 hissesine sahip olduğu' belirtilerek, 'mevcut hisse oranını artırmak için Doğan Holding ile yürütülen görüşmelerin dondurulduğu' bildirildi.

'Karışık' satış...

Doğan Grubu, 27 Aralık 2008 tarihinde Axel Springer'e 'karmaşık' bir 'satış' işlemi gerçekleştirmişti. Doğan Yayın Holding'in sermayesini temsil eden, 78.117.483 adet hissesini 47 milyon euro bedel karşılığında Axel Springer AG'nin yüzde 100 iştiraki Commerz Film GmbH'a blok olarak devrettiği belirtilmişti. Bu işlemle Commerz Film GmbH'in satın alacağı hisselerin Holding yeni sermaye yapısı içindeki pay oranı yüzde 9.8 oldu. Aynı gün Doğan Grubu, Commerz-Film GmbH'a 2006 yılında sattığı Doğan TV hisselerinden sermayesinin yüzde 5.13'üne karşılık gelen hisseyi 77 milyon avro bedel karşılığında satıldığı fiyattan geri aldı. Diğer taraftan, Doğan TV'de yapılan primli sermaye artırımı ile Commerz-Film GmbH'ın katılmaması ve Doğan TV'de ortaya çıkan yeni yapıda Doğan Yayın Holding'in sermayedeki payı yüzde 80.94, Commerz-Film GmbH'ın payının ise yüzde 18.60 oldu./yeni şafak