Almanya"nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti"nde 5. Lig"deki FC Recklinghausen A Genç Takımı"na yeni gelen Alman hoca 10 Türk futbolcuyu kadrodan çıkardı. "Ayrımcılık yapılıyor" şikáyeti dikkate alınmayan Sportif Direktör Özcan Ermen istifa etti. 21"i Alman 47 aile de çocuklarını kulüpten aldı.

ALMANYA"nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti"de 5. Lig"de mücadele eden FC Recklinghausen A Genç Takımı"nın yeni Alman antrenörü D.S., Türk oyuncuları dışlayınca büyük bir krize yol açtı. Genç Takımlar Sportif Direktörü Özcan Ermek, "Ayrımcılık yapılıyor" diyerek görevinden istifa etti.

Almanlar da ayrıldı

21"i Alman 47 aile, bu tavrı tasvip etmedikleri için çocuklarını kulüpten aldı. Türklerin dışlanmasına tepki gösteren Alman oyuncular da kulüpten ayrıldı. Hoca"nın bu ayrımcı tutumu şüzünden geçen yılki 11"e şekil veren kadrodan geriye bir tane bile Türk ve Alman oyuncu kalmadı.

10 Türk uzaklaştırıldı

Takımda 4 yıldır görev yaptığını söyleyen Sportif Direktör Ermek, şöyle konuştu: "Kulüpte hem genç takımlarının sportif direktörlüğünü yürütüyordum, hem de antrenör olarak A Genç Takımı"nın hocalığını yapıyordum. Yönetime, önümüzdeki sezon sadece sportif direktörlük görevimi sürdürebileceğimi ve A Genç Takımı çalıştırmayacağımı söyledim. Onlar da A Genç Takımı"na bir Alman antrenör getirdiler. Alman antrenör gelir gelmez, 19 kişilik kadroda yer alan 10 Türk genci takımdan uzaklaştırdı. Bunu da bazı kişilere söylediği iddia edildi. Önce biz, bunlara itibar etmedik. Fakat, çocuklar takımdan uzaklaştırınca rahatsız olduk. Alman yöneticiler, bizi dinlemek ve anlamak istemediler. İkna edemeyince de o anda istifa ettim."

Kabul edilemez

Recklinghausen Gençlikspor Başkanı Hakkı Gürbüz de, "Bu tavır kabul edilemez. Bu konuda Alman Futbol Federasyonu"nun ve FIFA"nın ciddi yaptırımları var. Olayı Recklinghausen Spor Dairesi"ne aktaracağız" dedi.

Hürriyet