İSTİNYE'DEKİ Aslanlı Köşk'ü TMSF'nin açtığı ihalede 23.8 milyon TL'ye Remzi Gür'e satılan işadamı Halis Toprak, satışın iptali için açtığı davanın duruşmasına katıldı. Halis Toprak, "Satış tamamen dalaveredir. TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, köşkü, dostu ve arkadaşı Gür'e ucuza sattı. Arkasında kimin olduğunu söyleyemiyorum. Evime gelip, çatal-bıçağa kadar haczettiler. Allahından kork, imansız." dedi.

Son evliliği tekrar gündeme gelen Halis Toprak, İstinyi'deki malikanesinin satışının iptali için geçtiğimiz Nisan ayında Sarıyer 2. Asliye Hukuk Mahkemesindeki davaya avukatları ile birlikte katıldı. Hakimin sık sık, "Dava konusu dışındaki söylemlerde bulunmayın" uyarısı yaptığı Toprak, "Türkiye'nin incisi, İstanbul'un cenneti de İstinye koyu'dur. Benim köşküm 120 metre cepheli, içinde 5 ev bulunan bir yerdir. Burada alışveriş merkezi yapılması durumunda bu 3 milyar dolarlık bir projedir. İstanbul'un belediye başkanı ile görüştüm. Bana, "Buranın isteyeni çok" dedi. Ondan 600 milyon dolar istedim. Bana 140 milyon dolarlık ekspertiz raporu sundular. Ama bugün benim malımı, 23.8 milyon TL'ye sattılar. 2 bin metrekarelik Uzan Yalısını, metrekaresi 16 bin TL'den 66 milyon TL'ye satanlar, benim 10.7 bin metrekarelik malikanemi, metrekaresi bin 400 TL'den sattılar. Ümraniye'de bile metrekaresi 5000 TL'ye yer bulunmazken benim malım bu paraya satıldı."

Bu adamı kim durduracak

"Benim malım kime satıldı? Remzi Gür'e. Bu Remzi Gür, eski bir CHP milletvekiline 1 milyon dolar rüşvet teklif etti ve onula birlikte ihaleye girdi. Bu adamın kim olduğunu mahkemeniz tespit etsin. Benim el konulan Toprak Seniteri şirketim, 31 Ağustos 2008 itibariyle 394 milyar TL kar etti. Türkiye'nin 6 bölgesinde 23 sanayi tesisim var. Kimsenin gitmediği Lice'ye ben yatırım yaptım. Benim orada açtığım tesislerin açılışını Süleyman Demirel ile öyle her yere gidip açılış yapmayan Bülent Ecevit gibi isimler yaptı. Bu adamı kim durduracak. Kimseyi dinlemiyor bu adam. Tüm mallarımı ucuza elden çıkarıyor. Niye? Çünkü buralarda "mama" var. Şirketlerime el koyma nedeni, malikanemi ucuz yoldan Remzi Gür"e vermektir. Arkasında kimin olduğunu söyleyemiyorum. Allah'ından kork, imansız. Evime gelip, çatal-bıçağa kadar her şeyimi haczetti. Kimin evine böyle gidildi?"

O sözünü ettiğin paraların hepsi bende var

Toprak"tan sonra söz alan davalı TMSF ve Remzi Gür'ün avukatları, davacı konumundaki Toprak İnşaat A.Ş.'ye geçtiğimiz günlerde devlet tarafından el konulduğunu belirterek, "Davacı konumundaki Halis Toprak ile oğulları Ahmet ve Mehmet Toprak'ın "borçlu" sıfatları bulunmamaktadır. Bu nedenle davanın red'i gerekmektedir" iddiasında bulundu. Remzi Gür'ün avukatının, "Halis Bey'in sözünü ettiği paralar, Koç'ta Sabancı'da bile yok" sözlerine Toprak'ın sinirlendi. Toprak, araya girmeye çalışan avukatını, "Sen dur, sen dur" diye susturarak, "O sözünü ettiğim paraların hepsi bende var. Ama ben başkaları gibi hava yapmıyorum" dedi. Duruşma, ertelenirken Halis Toprak, adliye çıkışında basın mensuplarına dava ve TMSF ile ilgili yaşananları anlattı. /DHA