Baykal, "Türban siyasi simge olsa da anayasa ile çözeceğiz" diyen Erdoğan'a "Artık hayır diyecek bir babayiğidin kalmadığını mı düşünüyorsun" diye sorup, "Allah Türkiye'yi korusun" dedi..

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, İspanya'dan "Türban simge olsa bile anayasa ile çözeceğiz" diyen Başbakan Tayyip Erdoğan'a tepki gösterdi. "Başbakan Türkiye'yi yanlış istikametlere sürüklüyor. Allah Türkiye'yi korusun" diyen Baykal, CHP grup konuşmasında, şu mesajları verdi:

* Başörtüsü tarihi, kültürel, geleneksel olarak doğal şekilde hayatımızda yer alıyor. Sorun türban sorunudur..

* Başbakan öteden beri 'siyasi simge değil' diyordu. Biz de tebessümle izliyorduk. Şimdi diyor ki, 'siyasi simge olsa ne çıkar?' Hah şöyle itiraf et. Sen düne kadar üniversitelilere peruk öneriyor, kurumlar arası mutabakattan söz ediyordun.

BABAYİĞİT KALMADI MI?
* Ne oldu birden bire? Yüzde 47'nin pek çok çevreyi pıstırdığını, bu dayatmalarına 'artık hayır' diyecek bir babayiğidin kalmadığını mı düşünüyorsun? Böyle düşünmekte haklı da olabilirsin. Ama bu, hiçbir demokratik gücün karşına çıkmayacağı anlamına gelmez.

* Ölçüsüz para ve inanç eğer siyasete müdahale ediyorsa, bunlar siyaseti bozar, erozyona uğratır, iğfal eder.

* Belki siz bu yolla hedefinize varabilirsiniz ama dünyada buna demokrasi ve laik demezler. Varacağınız yere siz mi, sizden önce başkaları mı varacak onu da göreceğiz. Başbakan çok tehlikeli bir yaklaşım içinde, kavram kargaşası yaratarak Türkiye'yi tehlikeli bir istikamete sürüklüyor. Allah Türkiye'yi korusun. Baykal Merkez Bankası'nın İstanbul'a taşınmasına da tepki gösterdi.
Sabah