CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Malatya mitingi dönüşünde uçakta gazetecilere açıklamalarda bulundu. Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarına "Mal bulmuş mağribi gibi" sarıldığını ileri sürdü. Başbakan Erdoğan’ın "Statükocunun Allah’ı Ankara'da oturuyor" sözlerini dine karşı argüman gibi kullandığını savunan Kılıçdaroğlu, "Başbakan da Allah'ın kuruşu dedi. Biz bir şey söyledik mi?” diye sordu.
 
Kılıçdaroğlu "Buna Allah'ın adının maddiyatla yanyana gelmesi diye bakmayız" diye sürdürdü. Ziyaret ettiği yerlerde yöresel deyimleri kullandığını belirten CHP lideri, "Kitlelerin heyecanını canlı tutmamız lazım" ifadelerini kullandı.
 
'ALLAH MEKANDAN MÜNEZZEHTİR'
 
Başbakan Erdoğan Düzce'de yaptığı konuşmada , CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun önündeki kağıtlar alındığı zaman dağıtıverdiğini iddia ederek şöyle konuştu: "Kılıçdaroğlu kayınpederimin memleketi Siirt’e gitti. Siirt’te ki konuşmasında dengeyi kaybetmiş. Orada kullandığı ifade çok çok çirkin. Şahsımıza hakareti katlandık da bu saygısızlığı, bu hakareti, bu alçaklığı katlanmamız mümkün değil. Ne diyor? Statükonun Allah’ı Ankara. Şimdi manevra yapmaya başladı. Bir defa Allah mekandan münezzehtir. Allah’a mekan tayin edemezsin. Bu adamın bu tür bir anlayışı yok ki. Neyi nasıl niçin kullanacağını bilmiyor. Bakıyorsunuz bazen iyi hazırlanmış önüne koymuşlar kağıtları oradan okuyor. Kağıtları önünden aldığın zaman dağıtıveriyor. Samsun’da, ’Bu ezan CHP sayesinde okunuyor’ diyor. 1941’da bu ülkede bizim dedelerimiz iyi bilir. Tanrı uludur diye ezan okuttular. İnönü’nün dönemi. Bunları yaşadık mı? Yaşadık değil mi? Menderes geldi, kaldırdı. Niçin Allah’u ekber? Çünkü dünyanın neresine gidersen git tüm İslam ülkelerinde ezan uluslararası, evrensel bir mesajdır. Onun için değiştirilemez. İngiltere’ye gittiğin zaman İngilizce, Almanya’ya gittiğinde Almanca olmaz. Çünkü o dili bilmeyen anlamaya bilir. Ama evrensel olduğu için nereye gidersen git mesaj aynı, ama öğrenecek. Yavaş yavaş onu da öğrenecek. Yoksa bu millet öğretecek."  
 
ZİNCİRLİKUYU MEZARLIĞI'NDAKİ YAZI
 
“Er ya da geç öleceğiz. Öyle mi? Kimsenin kalması, hiçbir canlının kalması mümkün mü? Ama CHP'li bir milletvekili adayı, hem de koskoca bir profesör, İstanbul'un Zincirlikuyu Mezarlığı'nın girişinde eskiden 'ruhuna fatiha' yazıyormuş da o pek rahatsız etmiyormuş ama şimdi orada, 'her nefis ölümü tadacaktır' ifadesini görünce, bu diyor 'sinir bozucu' diyor.
 
Sevgili kardeşlerim herhalde Allah'ın ayeti olduğunu bilmiyor profesör. Bunlar, profesörler her şeyi bilen zannediyorlar. İlim sahibi olmak yetmez irfan sahibi olmak yeter. İrfan sahibi olmak nedir? Yunus güzel söylüyor; 'ilim, ilim bilmektir, ilim kendini bilmektir, ya kendin bilmezsen nice okumaktır' diyor. Arif, bilmediğini bilen insandır ama bunlar bilmediklerini bilmiyorlar.
 
Her gün yüzlerce, binlerce insanın öldüğü şu vatanımızda hoca efendinin önündeki tabutun üzerindeki yeşil örtüde, ne yazıyor? O yazıyor orada ama bunların bundan haberi yok. Haberi olsa bu yanlışı yapmaz. İşte CHP zihniyeti bu, anlayış bu.
 
milliyet