Alev topuna dönen ambulansta bulunan 1 yaşındaki Mert bebek, annesi Türkan Aydoğan ve sürücü Akkaya yanarak can verdi. Otomobilde ise Ertürk ve arkadaşı Arif Dökmetaş öldü.

Denizli'de alkollü sürücünün kullandığı otomobil ambulans ile çarpıştı. Kazada 5 kişi öldü, 5 kişi yaralandı. Çivril Devlet Hastanesi'nde tedavi gören 1 yaşındaki Mert Aydoğan'ın durumunun ağırlaşması üzerine Denizli Devlet Hastanesi'ne sevk edilmesi kararlaştırıldı. Hüseyin Akkaya'nın (41) kullandığı 20 D 3316 plakalı ambulans, minik Mert, annesi Türkan, babası Uyar Aydoğan, doktor Mehmet Özer ve sağlık teknisyeni Barış Eren'i de alarak yola çıktı. Ancak ambulans Denizli-Çivril karayolu Çal kavşağına geldiği sırada, karşı yönden gelen ve şerit ihlali yapan, alkollü sürücü Cemal Ertürk (35) yönetimindeki 20 L 1103 plakalı otomobille çarpıştı.

AMBULANS ALEV ALDI

Araçların çarpışması sonucu ambulans bir anda alev aldı. Minik Mert, annesi Türkan Aydoğan ile sürücü Akkaya ambulansta yanarak feci şekilde hayatını kaybetti. Çarpışmanın etkisiyle yola fırlayan doktor Özer, sağlık teknisyeni Eren ve Uyar Aydoğan kazada yaralandı. Ambulansın tamamen yandığı faciada, otomobil sürücüsü Ertürk ile yanında bulunan kendisi gibi mühendis arkadaşı Arif Dökmetaş (33) da öldü. Bir süre önce baba olan Ertürk'ün bunu arkadaşı Dökmetaş ile dün gece geç saate kadar kutlayarak alkol aldığı ve sabaha karşı eve dönmek için direksiyona geçtiği iddia edildi. Ertürk, kendi evladını babasız, minik Mert'in babası Uyar Aydoğan'ı ise hem evlatsız, hem de eşsiz bıraktı.

Kurtulduğuna inanamıyor

Kazada yaralanan doktor Mehmet Özer, sağlık teknisyeni Barış Eren, otomobildeki Fatma Nur Yılmaz, Selda Yılmaz ve minik bebeğin babası Uyar Aydoğan Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Sağlık teknisyeni Eren kazayı, "Kendimi bir ara kaybettim. Kendime geldiğimde ambulansın ön tarafının yandığını gördüm. Kurtulduğuma inanamıyorum" sözleriyle anlattı. Denizli Tabip Odası Başkanı Ersin Çağırgan, ise kazada ambulansın neden alev aldığının araştırılmasını istedi. Çağırgan olaydan ders çıkarılması gerektiğini söyledi.