Aydın"da seyir halindeki aracından havaya ateş eden alkollü maganda gözaltına alındı. Cumhuriyet Savcılığı tarafından el konulan olayla ilgili olarak başlatılan soruşturmanın devam ettiği bildirildi.
Olay, dün gece saat 02.35 sıralarında Aydın merkez İstiklal Mahallesi Mücadele Caddesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; söz konusu cadde üzerinde bulunan halı saha yakınlarında havaya ateş edildiğinin bildirilmesi üzerine, Aydın İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler belirtilen adrese intikal etti. Görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda şüpheli E.K"nın (27) kullanmış olduğu araç durduruldu. Yapılan aramada araç içerisinde markası ve seri numarası kazınmış vaziyette 1 adet kısa 9 milimetre çaplı tabanca ile bu tabancaya ait 1 adet boş şarjör ile şarjörün yanında 3 adet kuru sıkı fişeği ile 1 adet boş kovan ele geçirildi. Şüphelinin yapılan üst aramasında ise 4 adet Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu yapımı tabanca fişeği elde edildi.
İkametlerin bulunduğu bölgede seyir halindeki araçtan havaya ateş edem zanlının alınan raporunda 170 promil alkollü olması nedeniyle trafik yönünden gerekli cezai işlem uygulandı. İfadesi alınan E.K., silahı Ankara ilinden emekli bir binbaşıdan aldığını iddia etti. Gözaltına alınan zanlı, adli makamlara sevk edildi. Cumhuriyet Savcılığı tarafından el konulan olayla ilgili olarak başlatılan soruşturmanın devam ettiği bildirildi.