Doktorlar, İngiltere'de tahminen 700 bin insanın yüzde 10 ile 24'ünde alkol alımıyla beynin yıpranması arasında bir ilişki olduğunu buldular. Uzmanlar, çok fazla alkol kullanmanın ve artan içki tüketiminin gelecekte alkole bağlı beyin hasarına neden olabileceğine inanıyorlar. İçki içenler, 40'lı yaşlarında ciddi hafıza problemleriyle karşılaşıyorlar.

Alkol kullanan kadınların erkeklere oranla daha çok bilişsel fonksiyon problemleriyle karşılaştıkları belirtilen çalışmada, "Kadınların psikolojik olarak alkolün etkisiyle başetmeleri çok daha zor" denildi.

Güney Londra'da Maudsley Hastanesi'nden psikiyatrist Dr Jane Marshall, "İnsanlar bunamanın 65 yaş üstü kişilerde görünen bir hastalık olduğunu düşünüyorlar. Fakat bilişsel problemler görülen kişilerin çoğu 65 yaşın altında ve bu gruptaki problemlerin geniş bir oranın alkolle ilişkisi var. Alkolle ilişkili beyin hasarı tüm bunama vakalarının yüzde 10-24'ünü oluşturuyor. Alkolün ciddi bilişsel bozulmayla ilişkili olduğunu biliyoruz. Alkol hafızayı ve genel idrakı azaltıyor" diye konuştu.