Alkoç, yaptığı yazılı açıklamada, yeni yıl kutlamalarının toplumun temel değer yargıları ile örtüşmediğini öne sürerek, bu tür kutlamaların gelecek nesiller adına büyük bir yanlış olduğunu belirtti.
Yeni yıl kutlamalarının, toplumun kültürel dinamiklerinde yerinin olmamasına karşın, her geçen yıl biraz daha dozu artarak nitelikte kutlandığını ve bu kültürel yozlaşmaya farkında olmadan okulların da alet olduğunu savunan Alkoç, şu görüşleri dile getirdi:
''Bazı anaokulu ve küçük sınıflarda yapılan boyama etkinliklerinde, şu günlerde sırtında çuvalı ile bacadan giren 'Noel Baba' resimleri boyanmaktadır. Sınıfların bir köşesine konulan çam ağaçları süslenmektedir. Buna imkanı olmayan sınıflar da değişik etkinliklerle yıl başına hazırlanmakta, sınıflarda çeşitli eğlenceler, çekilişler yapılmaktadır. Yılbaşı şapkaları, gözlükleri çocuklara dağıtılmaktadır. Çocuğunun yılbaşı çekilişine katılmasına izin vermeyen veli veya sınıfında yılbaşı çekilişi yapmayan öğretmen, maalesef çağın gerisinde kalmış yakıştırmalarına maruz kalmaktadır. Küçücük çocuklar uslu dururlarsa 'Noel Baba'nın kendilerine hediye getireceğini umar hale gelmişlerdir.''