Takılarını kendi tasarlıyor, hemcinslerinin aksine sokak sokak gezip alışveriş yapmayı çok seviyor. Yeni single’ı Şans Meleğim’le konuşulan Kenan Doğulu ile bir moda röportajı yaptık
 
Tarzınızı nasıl tanımlarsınız?
 
Güncel ve rahat. Modayı takip ettiğim için etrafımdaki insanların kıyafetlerine bakarım, yakışmış mı yakışmamış mı diye gözlemlerim. Sahne üzerinde ve fotoğraf çekimlerinde de mutlaka bir stil danışmanıyla çalışırım. Zaten Türkiye’de stil danışmanı olan ilk isimlerden biriyim ben. Şu anda da Merve Kırşan’la çalışıyorum ama daha çok kendi içgüdülerimle hareket etmeyi seviyorum.
 
Alışveriş yapmaktan hoşlanır mısınız?
 
Bayılırım, kazandığım parayı da kıyafete yatırırım! Çok gezerim, her şeyi didik didik ederim. Saatlerce yorulmadan alışveriş yapabilirim. İlla marka olması da gerekmez aldığım kıyafetlerin. Yeri gelir ihraç fazlasından da alırım, Terkos Pasajı’ndan da.
 
Mor ceketimle dalga geçtiler 
 
Daha çok nerelerden alışveriş yaparsınız?
 
En çok Nişantaşı’ndan. Beyoğlu’na da giderim. Los Angeles ve Londra’dan da alışveriş yapıyorum.
 
Kıyafet alırken nelere dikkat edersiniz?
 
Örneğin pantolon alırken dar paça olmasına özen gösteririm çünkü bana yakıştığını düşünüyorum. Jean giymeyi çok sevmiyorum. Cekette vücuda oturan iyi kesimli modeller tercihim... Bu yıl mavi aldı götürdü beni ve neredeyse her şeyim mavi. Ayrıca mor da moda. Jil Sander’den mor bir ceket aldım. Hatta dalga geçtiler ama bence çok güzel (gülüyor).
 
En çok neye para harcıyorsunuz?
 
Ayakkabıya. Çünkü ayakkabı almaya da bayılırım. Bunlar biraz kadın söylemleri gibi ama gerçekten öyle. Özel parçalar bulmayı ve giymeyi seviyorum. Tabii bunları yaparken de ikoncanlaşmak istemiyorum! Örneğin bu yıl renkli gömlek modaysa giderim renkli gömlek alırım. Beş yıl sonra fotoğraflarıma baktığımda komik gözükeceğimi bilsem bile giyerim! Hiç umursamam.
 
Peki saklar mısınız çok sevdiğiniz kıyafetlerinizi?
 
Evet, mesela yıllar önce Yaparım Bilirsin adlı klibimde giydiğim mor ceket hala durur. O dönem bayağı bir para saymıştım. Özel kostümleri ve tasarımlarımı da saklarım. Evimin üst katında pek çok kıyafetim var. Belki birkaç sene sonra burayı müze haline getirip sergileyebilirim, bir hayır kurumu için açık artırmayla satmak istiyorum.
 
Takıya da meraklısınız. Nereden alıyorsunuz?
 
Hepsini kendim tasarlıyorum, yaptırıyorum.
 
Modaya olan ilginiz ne zaman başlamıştı?
 
Çocukluğumdan beri bu böyle. Okula giderken bile aykırı giyinmeyi severdim. Formamdaki ufak dokunuşlarla kişiselleştirirdim. Bizim ailede, Ozan da ben de kokoşuzdur (gülüyor).
 
Yeğenime bavul dolusu kıyafet
 
Yeğeniniz Arya’ya da kıyafetler alır mısınız?
 
O kadar çok kıyafet alıyorum ki bavullarla götürüyorum. Prenses kıyafetlerinden bale tütülerine, takılardan ayakkabılara her türlü kıyafeti alırım. Zaten en çok sevdiği kişi de benim (gülüyor).
 
Son soru da moda ve alışverişten olmasın... İlk kez bir uzun metrajlı film çekeceğinizi duyduk. Nedir?
 
Biliyorsunuz, Hop’ta müzisyen paskalya tavşanını seslendirmiştim. Toy Story’ye de bayılıyorum. Yönetmen Hakan Keçe ile birlikte birkaç ay önce Fim Adamlar diye bir yapım şirketi kurduk. Reklam ve klip çekiyoruz, BKM için de uzun metrajlı bir film çekmeyi planlıyoruz. Yılmaz Erdoğan’la el sıkıştık. Başrolde de Belçim Erdoğan ve Kıvanç Tatlıtuğ’un oynamasını istiyoruz ama henüz kesinleşen bir şey yok.
 
Gizli şans meleklerim var benim
 
ŞANS Meleğim Kenan Doğulu’nun ilk single’ı... “İlk kez bir single’ım müzikmarketlerde satışa çıkıyor” diyor: “Kendimi çok şanslı hissettiğim bir zamanda yazdım ve bana uğurlu geldi. Gizli şans meleklerim var. Hayalperest deseler de bu tarz şeylere inanırım. Örneğin kimse otoparkta yer bulamaz, ben bulabilirim ya da yağmurlu bir günde kimse taksi bulamazken kapıya bir inerim, önümden boş taksi geçer. Uçağa geç kalmışımdır, son dakikada rötar yapar, yine yetişirim! Çünkü çocukluğumdan beri çağırmaya inanırım. Evrenden istiyorum, cevabını alıyorum. Bu nedenle de şarkıma yaşadıklarımı aktarmak istedim.” Şarkıyı yaptığı dönemde Elidor’dan da bir teklif almış, Doğulu: “Şans meleğim burada da devreye girdi ve her şey denk geldi. Elidor’dan arayıp bir şarkı yapmamı istediler. Ben de hazırda bir şarkım olduğunu söyleyip destek istedim. Hemen bir yarışma düzenlendi, yarışma sonucunda da yedi Elidor kızı klibimde oynadı.”
 
stargazete