Yangın sırasında içerde bulunan müşteriler kısa sürede tahliye edildi. Ekiplerin yoğun çabası sonucu söndürülen yangında maddi hasar meydana geldi.

Hollandalı Corio firmasının Eroğlu ve Özdoyuranlar şirketlerinden satın aldığı Trakya'nın en büyük alışveriş merkezi Tekira'nın çatı katında dün akşam saatlerinde yangın çıktı. Yangını fark eden vatandaşlar, hemen polis ve itfaiye ekiplerine haber verdi. Bunun üzerine olay yerine çok sayıda polis ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Polis ekipleri, alışveriş merkezinin çevresinde güvenlik önlemi alarak girişlere izin vermedi. Polis ve alışveriş merkezinin güvenlik görevlileri, müşterileri tahliye etmek için hummalı bir çalışma başlattı. Bu sırada, özellikle en üst kattaki sinema ve yiyecek firmalarının bulunduğu bölümdeki müşteriler arasında büyük panik yaşandı.

Bir yandan müşteriler tahliye edilirken, diğer yandan da itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Ekipler, yangını söndürmede yetersiz kalınca, Silivri ve Çorlu belediyelerinden takviye ekip istendi. Merdivenleri çatı katına yetişmeyen itfaiye ekipleri, yangına müdahale etmekte güçlük çekti. Yangın, ekiplerin yoğun çalışması sonucu yaklaşık 1 saat sonra kontrol altına alındı.

Olay sonrası Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek ve Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, bölgeye gelerek yetkililerden bilgi aldı. Yangının sadece çatıda etkili olduğunu ifade eden Vali Kemelek, “Yangın kontrol altına alındı. Yangının büyümesi ile çevre il ve ilçelere de haber vererek takviye istemiştik, ancak gerek kalmadı. Yangını söndürdük, henüz neden çıktığını bilmiyoruz. Can kaybı olmamıştır, yaralımız yoktur ancak maddi hasar meydana geldi. Arkadaşlarımız incelemesini tamamlasın yangının nedeni ortaya çıkacaktır” şeklinde konuştu.

Yangının kontrol altına alınmasının ardından mağaza çalışanları alışveriş merkezine girmek istedi. Bu sırada AVM kapısında izdiham çıkınca polis müdahale etti. Tekirdağ Belediye Başkanlığı"na bağlı itfaiye ekipleri çatıda yangının çıkış nedenini araştırıyor. / DHA