ABD Başkanı Barack Obama, ilk yurtdışı gezisine çıktığı Kanada"da bir Türk"ün dükkanını ziyaret etti.

Obama, Ottawa şehrinden ayrılmadan önce bir sürpriz yaparak By Ward pazarına gitti. Çevredekilerin şaşkın bakışları altında mağazaları gezen Obama, Adnan Üstün (45) isimli Türk göçmenin sahibi olduğu "Oxxo Silk and Gift" isimli hediyelik eşya dükkanından kızının koleksiyonu için 5 Kanada doları ödeyerek anahtarlık satın aldı.

"Günün en şanslı adamı"

Kanada basını tarafından "günün en şanslı adamı" ilan edilen Adnan Üstün, Hürriyet"e yaptığı açıklamada "Obama"nın alışveriş merkezine geleceğini biliyorduk. Ama mağazamıza geleceği hiç aklımıza gelmemişti. Çok memnun oldum. Çok cesur ve güleryüzlü bir insan. Korumalarının engellemelerine rağmen dükkanıma girip elimi sıktı ve hatırımı sorduktan sonra kızının seçim kampanyası sırasında başlattığı anahtarlık koleksiyonu için bir anahtarlık alacağını söyledi" dedi.

Üstün, Obama"ya bir yüzünde Amerikan Geyiği, diğer yüzünde ise Kanada"nın sembolü İsfendan ağacı yaprağı bulunan anahtarlığı önerdiğini ve onun da buna uyduğunu söyledi.

Obama"nın dükkanında yaptığı alışveriş sonrasında gerek medya gerekse semt sakinlerinden büyük ilgi gördüğünü anlatan Üstün, herkesin ABD başkanının aldığı anahtarlıktan almak için kuyruğa girdiğini ifade etti.

Hayatım değişecek

Kanada"ya eşi Özgül hanım ve 11 yaşındaki kızları ile birlikte 7 yıl önce göç eden Adnan Üstün, Uludağ Üniversitesi mezunu olduğunu, ekonomist olduğu halde mesleğini yapamamaktan dolayı yıllardır huzursuz olduğunu düşündüğünü, ancak Obama ile tanışma anı ile hayatının artık değişeceğini umduğunu anlattı.

HÜRRİYET