Kalp hastası olarak dünyaya geldi. 7 yaşına kadar tam 3 kalp ameliyatı geçirdi. 4' üncü ameliyat için 17'inci sıraya adını yazdılar. "O sıra" yı ailesiyle birlikte tam 3 yıl bekledi. Alime doktorların yardımıyla bir kez daha sansını deneyemeden hayata veda etti.

Kalp hastası olarak dünyaya gelen ve üste 3 kalp ameliyatı geçiren ancak son ameliyat için beklediği sıra gelmeden hayatını kaybeden 7 yaşındaki çocuğun ailesi, çocuklarının ölümünde hastane yetkililerinin sorumluluğu olduğunu ileri sürerek savcının kapısını çaldı. 2 çocuklarından birini 7 yaşındayken kaybeden aile, 17' inci ameliyat sırasına adı yazılan ancak 3 yıl geçmesine rağmen sırası gelmeyen çocuklarının bu bekleyiş nedeniyle hayatını kaybettiğini ileri sürüyor.

7 YAŞINA KADAR 3 KALP AMELİYATI GEÇİRDİ

Alime Cengiz kalp damarlarındaki tıkanıklık nedeniyle 7 yaşına gelene kadar 3 defa ameliyat oldu. İddiya göre de aradan geçen üç yıla rağmen gerçekleşmeyen 4'üncü ameliyat nedeniyle de hayatını kaybetti. Ailenin anlattığına göre doğduğu gün kalp hastası olduğu anlaşılan talihsiz çocuğun sonu hayata vedayla biten öyküsü şöyle gelişti : Doğuştan kalp damarlarında tıkanıklı bulunan Alime, doğduktan sadece bir gün sonra İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi'nde ameliyata alındı. Alime'ye 10 aylıkken 2 , 4 yaşındayken de 3' üncü kalp ameliyatı yapıldı.

Ancak bu müdahaleler Alime'nin sağlığına kavuşmasına yetmedi. Doktorlar yeni bir ameliyata karar verdi.

SIRA 17 : ALİME CENGİZ

Aliye İstanbul Ünivertesi Çapa Tıp Fakültesi'nde kontrolden geçirildi. 2009 yılındaki bu kontrolde 4. kez ameliyat olmasına karar verildi. Aliye'nin adı ameliyat bekleyen hasta sırasında 17 numaraya kaydedildi. Ancak bu sıra bir türlü gelmedi.

3 YIL GEÇTİ AMA SIRA GELMEDİ

Tam üç yıl sürdü ama "o sıra" gelmeden de Alime hayatını kaybetti. Artık 7 yaşına gelmiş olan Alime hayata gözlerini yumduğunda tarih 30 Temmuz 2012' i gösteriyordu.

Yine ailenin anlattığına göre 2009 yılından itibaren pek çok kez sıranın gelip gelmediğini kontrol eden baba Ramazan Cengiz’e hastane yetkilileri, sıra gelince aileyi arayacaklarını söyledi, o telefon da bir türlü gelmedi.

AİLE, HASTANE YETKİLİLERİNİ SAVCILIĞA ŞİKAYET ETTİ

Alime'nin ölümü üzerine üzüntüleri isyana dönüşen aile soluğu savcılıkta aldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunan baba Ramazan Cengiz, İ.Ü Çapa Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Polikliniği’ndeki doktor, hemşire ve çalışanlardan şikayetçi oldu. Şikayet dilekçesi sunan Baba Cengiz, kızının 2009 yılından beri ameliyat edilmek için sıra beklediğini belirtti.

Kızının ameliyat olamadığını ve hayatını kaybettiğini belirten baba Cengiz, dilekçesinde ameliyat listesinin hastane görevlilileri tarafından doğru düzgün tutulmadığını, ameliyat için tutulan listeye uyulmadığını, çocuğunun ameliyatının yapılmamasının veya başka hastaneye sevkinin yapılmamasında ihmal olduğunu iddia etti.

BABA : ARADIM. "YATIRACAĞIZ" DEDİLER. YENİDEN BEKLEMEYE BAŞLADIM

Kızının vefatından 6 ay önce Çapa'ya giderek doktorla görüştüğünü belirten baba Cengiz dilekçesinde,"Kızımı ameliyat olması için sevk eden doktor ile görüştüm. Çocuğumun hala ameliyat sırası beklediğini söyledim. Sevki gerçekleştiren doktor, benim bu sözlerim üzerine, ameliyathaneden sorumlu doktoru arayarak yatış işlemi gerçekleşmiyorsa çocuğun sevkinin başka bir hastaneye verilmesini istedi. Buna karşılık ameliyathanedeki doktor 'yatıracağız' diye söyledi. Bunun üzerine tekrar beklemeye başladık."dedi. Göz göre göre çocuğunun öldüğünü belirten baba, ihmali olanların cezalandırılmasını istedi.

SAVCI, BABA CENGİZ'İ DİNLEDİ

Babanın bu dilekçesinin ardından savcılık olaya el koydu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı baba Cengiz'in ifadesini başvurdu. Savcılıkta ifade veren baba Cengiz, dilekçesindeki iddiaları tekrarları ve sorumluların cezalandırılmasını talep etti.

İŞSİZ BABA İLE ANNE KONUŞTU

Olaya ilişkin DHA'ya konuşan Baba Cengiz, hasta kızı için 3 yıldır hastaneden ameliyat için sıra beklediğini belirtti. 3 yıl beklemenin ardından kızını kaybettiğini ifade eden acılı baba,"Benim çocuğum ameliyat olsaydı belki yaşayacaktı. 3 yıldan beri benim çocuğum neden ameliyat olmadı? Şikayetçiyim.

Buradan büyüklerime sesleniyorum. Lütfen bana yardımcı olsunlar" dedi. Baba Ramazan Cengiz kuyumcu imalathanesinden ayrıldı 2 aydır da işsizdi. Anne Naciye Cengiz de, "Evladını kaybetmiş anne ne söyleyebilir ki? Ben 3 sene boyunca aramalarını bekledim. Ben hep o sırayı bekledim" dedi.

Milliyet