Alıcık, yaptığı yazılı açıklamada, üniversitenin Nazilli'nin geleceğinin şekillenmesinde önemli bir yeri olduğunu vurguladı. 
     ''Üniversiteye yapılan yatırım, Nazilli'nin geleceğine yapılan yatırımdır'' diyen Alıcık, aynı zamanda bu yatırımın ülkenin geleceğine yapılan yatırım olacağını vurguladı. 
     Üniversitenin kendilerinden ne isterse istesin yerine getirmeye hazır olduklarını ifade ederek, şunları belirtti: 
     ''Oy kaybederim, aman üniversitemi kaybetmem. Bizim en önemli sevdalarımızdan olan il olma sevdası ancak üniversiteyle gerçekleşecektir.Nazilli'nin üniversite kenti olması, bir daha seçilmemden dahi daha önemlidir. Belediye olarak üniversitemize 1 milyar liranın üzerinde para harcayarak derslik yaptırdık. BESYO için 60 dönüm arazi tahsis ettik. Kapalı spor salonumuzu ikinci ligde oynayan hentbol takımımızdan alıp, BESYO'ya tahsis ettik. ADÜ Devlet Konservatuvarımızın ilkokul açacağı binayı istedikleri şekilde restore ettirdik. Bu hizmetlerimiz artarak sürecek. Çünkü biz üniversiteyi sadece ilçe için bir ekonomik değer olarak değil, kültürel ve sosyal açıdan ilçemizin bir vitrini olarak görüyoruz.'' 
     Üniversiteyle kalkınan bir ilçe olacaklarının da altını çizen Başkan Alıcık, uzun yıllar sevdaları olan il olma şansının da bu vesileyle yakalanabileceğinin altını çizdi.