İcraatlarının yanı sıra gündemdeki konuları da konuşan Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Aydın’ın Büyükşehir olması ile ilgili endişelerinin olduğunu belirterek, “Bu konuda sadece benim değil AK Partili belediye başkanlarının da endişeleri var” dedi.
Seçildikten sonra rozetini çıkarıp, herkese eşit hizmet vermek için uğraş verdiğini belirten Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, iktidarından muhalefetine tüm milletvekilleri ile çok iyi bir diyalog ve omuz omuza çalışma içerisinde olduklarını belirterek, Aydın’ın Büyükşehir olması ile ilgili endişelerini dile getirdi. Çevredeki belediyelerle zaten dayanışma içerisinde olduklarını ve çok iyi diyalogları bulunduğunu belirten Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Aydın’ın tüm ili kapsayacak şekilde büyükşehir olması ile bazı hizmetlerde aksama yaşanmasından endişe ettiklerini söyledi. Başkan Alıcık, “Şu anda Nazilli Belediye Başkanlığı olarak iktidarından muhalefetine tüm belediyelerimizle gayet iyi bir diyalog içerisindeyiz. Mesela Nazilli Belediyemize ait bir iş makinesi yaklaşık 39 gün Sultanhisar Belediyemizde görev yaptı. Amacımız insanımıza ve vatanımıza en iyi şekilde hizmet vermek” dedi.
“SEÇİM BEYANNAMEMDEKİ VAATLERİN TAMAMINI YERİNE GETİRDİM”
Nazilli Belediye Başkanı olarak, herkese her zaman hesap vermeye hazır olduğunu ve adaylığı sürecinde verdiği tüm sözleri henüz görev süresinin bitimine yaklaşık 2 yıl olmasına rağmen yerine getirdiğini belirten Belediye Başkanı Haluk Alıcık, özellikle eğitim ve sağlığa ciddi destek verdiklerini kaydetti. İlçe merkezinde sadece 2 okula 3 milyon liralık destek verdiklerini ve Ağız ve Diş Sağlığı Hizmet Binası’nı yaptıklarını ve güvenlik için büyük önem taşıyan MOBESE sistemine 450 bin TL harcadıklarını kaydeden Başkan Alıcık, “Türkiye’de birçok ilke imza attık. Huzurevini tamamladık. Alzheimer merkezini yaptık. İlçenin en önemli sorunlarından biri olan genelevi kaldırdık. Hayvan Pazarı ile ilgili projemiz çok önemli. Belediyenin araç parkını 2,5 milyon TL harcayarak yenileyip güçlendirdik. Tüm milletvekillerimize desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Son günlerde Aydın’da günün konusu haline gelen ve su faturalarına yansıtılan katı atık ücretlerine de değinen Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Aydın’da faturalara 10 TL yansıtılan katı atık ücretlerinin Nazilli’de 6.9 TL olarak belirlendiğini ve Bakanlığın bu kararını halkın da çevreye katkısı olması bakımından olumlu bulduğunu belirtti. Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Aydın’ın kalkınması için öncelikle iç çekişmelere son verilmesi gerektiğini de belirterek, bazı konuların gazeteler tarafından da çarpıtıldığını ve bundan üzüntü duyduğunu ifade etti. Alıcık, konuşmasında “Nazillimizin kalkınması için üniversiteyi ve organize sanayiyi çok önemsiyoruz. Şu anda Adanan Menderes Üniversitesi gerçekten hızla gelişiyor. Üniversitemizin başına ilk defa Aydınlı bir rektör atandı. Bunun kıymetini çok iyi bilmeliyiz. Bilindiği gibi ADÜ BESYO’nun Nazilli’ye taşınması ile ilgili bir çalışma vardı. Bu tartışmalara neden olmuştu. İşin burasında değilim ama, bu konu bir gazetemizde “BESYO Savaşını Aydın Kazandı” başlığı ile verildi. Biz neredeyiz ve kiminle savaşıyoruz. Buna anlam veremedik. Biz kalkınmak için öncelikle iç çekişmelere son vermeliyiz. Nazilli Belediyesi olarak sosyal projelere büyük önem veriyoruz. Evde bakım hizmetlerinin yanı sıra kurduğumuz çamaşırhane ile tüm öğrencilerimizin çamaşırlarını ücretsiz olarak yıkıyoruz” dedi.
“NAZİLLİ BELEİDYESPOR’UN ŞAMPİYONLUĞU İÇİN HEP DUA EDİYORUM”
Açıklamalarında Nazilli Belediyespor’dan da söz eden, konuşmalarını oldukça samimi ve açık dille sürdüren Belediye Başkanı Haluk Alıcık, içinde müthiş bir Nazilli Belediyespor aşkı olduğunu ve bu sevginin çok uzun yıllardır devam ettiğini söyledi. Başkan Alıcık bu konudaki sözlerini, “Allah biliyor ya namazlarımın ardından Nazilli Belediyespor’un şampiyonluğu için de dua ediyorum. Aydınspor-Nazillispor taraftarları arasındaki çekişmeyi de çok üzülüyorum. Bu sorunun çözümü için öncelikle basında ve sanal alemde bir dostluk başlatılmalı” diye konuştu.
“TÜRKLERİN TARİHİNDE HİÇ BİR ZAMAN KATLİAM YOKTUR”
Konuşmalarının sonunda sözde Ermeni soy kırımı ile ilgili Fransa’nın aldığı kararı tepki gösteren ve bu kararların amacının çok farklı olduğunu belirten aynı zamanda Asılsız Ermeni İddiaları İle Mücadele Derneği’nin uzun yıllar başkanlığını yürüten Haluk Alıcık, “Bugün PKK nasıl kullanılıyorsa o zaman da Ermeniler aynı şekilde kullanılmış. Dünya’da 600 yıl hüküm süren Osmanlı Devleti ve devamı olan Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihinde hiçbir zaman katliam yoktur. Zaten böyle bir şey olsaydı bugün dünyada Ermeni diye bir şey kalmazdı. Bunların amaç ve niyetleri farklı” ifadelerine yer verdi.