Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık yayınladığı mesaj ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.

Başkan Alıcık mesajında şunları kaydetti: “23 Nisan 1920’de açılan T.B.M.M, hem Kurtuluş Savaşı’nın yönetileceği merkez, hem de egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunun göstergesidir. Meclisin kurulması ile 600 yıllık Osmanlı saltanatı sona ermiş ve egemenlik; yani yönetme yetkisi, padişah yerine millete geçmiştir.
Mustafa Kemal Başkanlığında, olağanüstü yetkilerle donatılmış Meclisin yönetiminde, ulusal kurtuluş savaşımız kazanılmış ve Cumhuriyetin ilanı gerçekleştirilmiştir.
23 Nisan 1.yılından başlayarak coşkuyla anılmakta olup, 1929 yılında 23 Nisan’ı içine alan bir hafta Çocuk Bayramı olarak kutlanmaya başlanmıştır. 23 Nisan 1935’te Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kabul edilmiştir. Böylece Genç Türkiye Cumhuriyetimiz, dünyada ilk çocuk bayramı olan ülke onurunu yaşamaktadır. Atatürk çocuklara çok önem vermiş, onları geleceğin büyükleri olarak görmüştür.
Günümüzde içinde bulunan duruma baktığımız zaman, Cumhuriyetin değerini, laik, çağdaş Cumhuriyetin önemini daha iyi anlıyoruz.
Dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram olan ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın kıvancını yaşadığımız bugünlerde, gerçekleştirdiği inkılâplarla milletimizi çağdaş uygarlık seviyesine taşıyan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha saygıyla ve özlemle anıyor ve onun devrimlerine daima sahip çıkacağımızı yineliyoruz”.