Alıcık mesajında şunları kaydetti: “Hayata gözümüzü açtığımız andan itibaren; sevgi dolu yüzü, muazzam merhameti ve eşsiz şefkatiyle karşılaştığımız anneler, hayatın her alanında etkin bir biçimde yer aldığı gibi annelik vazifesini de severek üstlenmişlerdir. Annelerimiz, geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmeleri için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan yüreklerindeki sınırsız sevgi ve sabırlarıyla dünyanın en kutsal varlıklarıdır.
Çocuklarımızın yetişme çağında aldığı eğitimin; olgunluk çağındaki davranış ve tutumlarını yakından etkilediği göz önüne alındığında, annelerimizin manevi sorumluluklarının büyüklüğü daha iyi anlaşılabilecektir.
Dünyaya getirdiği evlatlarını özveriyle büyüten, iyiye, doğruya, güzele yönlendirerek hayata hazırlayan annelerimiz, hoşgörü, sevgi ve şefkatin tükenmez kaynağıdır. Yaşamımızda bizi, belki de karşılıksız seven tek varlıklardır. Ülkemize ve insanlığa faydalı nesiller yetiştirmek için her türlü zorluğa göğüs gererek fedakârca çalışan anneler, aile değerlerinin yaşatılması ve geleceğe taşınmasının en önemli güvencesidir.
Annelere dünyanın bütün yükünü omuzlayacak kadar güç, bütün sıkıntıları göğüsleyecek, kendisine yapılan haksızlıklara ve yanlışlıklara tahammül edecek kadar sabır verildi. Tüm bunların yanında ne zaman akacağını sadece annelerin bildiği gözyaşı verildi. Elbette sevgi ve merhametin, şefkat ve ilginin yeri doldurulamaz temsilcileri olan annelerin haklarını ödemenin kolay olmadığı da herkesçe anlaşılmalıdır.
Cennet ayaklarının altında olan, yerleri doldurulamayan, değerleri hiçbir zenginlikle ölçülemeyen, fedakarlığa dayalı yaşam tarzları ile başta sevgi ve saygı olmak üzere tüm güzellikleri hak eden, ilk öğretmen, yol gösterici, koruyucu ve yaşamdaki en büyük hazinemiz, sevgilerin en yücesine, mutlulukların en güzeline layık olan, Varlıklarıyla yaşamımızı zenginleştiren ve güzelleştiren, karşılıksız sevginin ve sonsuz özverinin simgesi olan, bizlere güven ve güç veren mutluluğumuzda olduğu gibi, en güç anlarımızda da sevgilerini, şefkatlerini bizlerden esirgemeyen annelerimizin, Anneler Gününü kutluyor, Sevgi ve Saygılarımla ellerinden öpüyorum”