Demirci Mehmet Efe"nin torunu Metin Demirciefe ile amcaoğlu Ziya Demirciefe, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık"ı makamında ziyaret ederek, dedeleri için yaptırılan beste için teşekkür ettiler.
Bir buçuk yıllık titiz bir çalışma sonucunda ses sanatçısı Yıldırım Yıldızdoğan tarafından bestelenen Demirci Mehmet Efe türküsü biri solo, diğeri enstrümantal olmak üzere albüm haline getirildi. Nazilli Belediyesinin katkılarıyla hazırlanan albüm, ücretsiz olarak dağıtılmaya başlandı. Başkan Alıcık, Nazilli Belediyesi olarak Demirci Mehmet Efe ile ilgili olarak bir CD hazırladıklarını ve bu CD"yi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başta olmak üzere Başbakan Recep Tayip Erdoğan, TBBM"de bulunan tüm Milletvekillerine ve tüm Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerine gönderdiklerini söyledi. Başkan Alıcık, Ziya Demirci Efe ve Metin Demirci Efe ile bir araya gelerek sohbet etme fırsatı bulduğu için çok memnun olduğunu belirtti.
Ziyaret sırasında Demirci Mehmet Efe"nin Torunu Metin Demirci Efe dedesinin ismini bir caddeye ya da sokağa verilmesini istedi. Bu istek karşısında Başkan Alıcık ise; “Evet eksikliğimizi en kısa sürede gidereceğiz tabiî ki tarihte önemli bir yer tutan Demirci Mehmet Efe"nin Nazilli"de bir Cadde veya Sokağa vermek isteriz. Bunun ilk yapılacak olan Belediye Meclis Toplantısında dile getirip böyle bir karar çıkması için ne gerekiyorsa yapacağım” dedi.