Nazilli Belediye Başkanlık makamında yapılan törene sayokan savaş sanatı Türkiye Temsilcilisi Taygun Hüseyin Yabir, Sayokan Alplik Okulu Derneği Başkanı Ali Çankır, As Başkan Alphun Türkalp ve Aybar Celal Aydemir katıldı.
Türk savaş sanatı Türkiye Temsilcisi Taygun Hüseyin Yabir törende yapmış olduğu konuşmasında, kurulduğu günden beri Sayokan"a yapmış olduğu maddi ve manevi destekleri dolayısı ile Başkan Alıcık"a Türk Savaş Sanatı Sayokan"ın kurucusu Yabgu Nihat Yiğit tarafından Sayokan"ın Atabeyi unvanı layık görüldüğünü dile getirerek kendisine bu belgeyi vermekten mutluluk duyduklarını ifade etti.
Sayokan Alplik Okulu Derneği Başkanı Ali Çankır da yapılan törende böylesine ciddi ve sağlıklı bir kültür hareketinin, her Türk ferdi tarafından desteklenmesinin gerektiğini, Türk kültürü ve onun sanatı olan Sayokan"ın dünyaya tanıtılmasının sadece salt Sayokan eğitimci ve Alplerine bırakılmaması gerektiğini, bu mücadelede toplum olarak bu değere sahip çıkılması gerektiğini ve bu anlamda Başkan Alıcık"ın bu duyarlılığına Sayokan ailesi adına teşekkür etti.
Son olarak kendine Atabey (onursal başkanlık) verilen Başkan Alıcık ise; “Böylesi bir unvanı bana layık gören tüm Sayokan federasyonu ve temsilcilerine şükranlarımı sunuyorum. Türk milletinin derin bir tarihi var. Bu tarih çok ciddi bir kültürel birikim oluşturuyor. Sayokan da bu birikimi Türk insanına ve dünyaya tanıtma gayretinde, bu takdire şayan bir duruş olarak görüyorum. Sayokanın salt bir sanat olarak değil, tam anlamıyla Türk insanın tarihi ve kültürü ile buluşmasının adıdır. Bu sanatın ve kültürün taşıyıcısı olan Sayokan Alplerinin her zaman yanında bulunmaktan mutluluk duyacağım” dedi.
Alıcık konuşmasını sürdürerek, bu özel konumu yani onursal başkanlığı kendisine sunan başta yabgu Nihat Yiğit ve Taygun Hüseyin Yabir olmak üzere tüm idarecilerine, Sayokan Alplerine ve onun özel kitlesine teşekkür etti.