“Tutuklu bulunan Mecnun ve Bülent’i tanırım. Şike yapacaklarına dair bir ihtimal vermiyorum” demiş.

Futbolda şike soruşturması kapsamında her gün yeni gelişmeler yaşanıyor. Sızan son bilgi ise Sivas Valisi Ali Kolat’ın Savcı Mehmet Berk’e verdiği ifadenin içeriğiyle ilgili. Kolat, geçtiğimiz hafta Sivas eski Garnizon Komutanı Muammer Bayramve Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ile birlikte kamuoyunda şaşkınlıkla karşılanan bir girişimdie bulunmuştu

Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne giden üçlü, şike soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk’e kendi istekleriyle ifade vermişlerdi. İşte bu görüşmede Kolat’ın yakından tanıdığını belirttiği şike tutuklusu Sivasspor Başkanı MecnunOtyakmaz ve Sivasspor’un eski teknik direktörü Bülent Uygun’a kefil olduğunu belirttiği öğrenildi. İddialara göre Vali Kolat savcı Berk’e kendisinin de emniyet kökenli olduğunu, bu nedenle de hukuksuzluklara karşı daha titiz davrandığını belirtti. Ardından daOtyakmaz ve Uygun’un böyle bir suçu işleyeceklerine ihtimal vermediğini söyledi.

Emniyet vurgusu

Ali Kolat’ın ‘emniyet kökenli’ olduğunu vurgulayarak yaptığı savunma, aynı zamanda Sedat Peker’in de eniştesi olan MecnunOtyakmaz ile Uygun’a kefil olduğu değerlendirmelerine yol açtı.

HABER: Bilal ŞAHİN-BUGÜN GAZETESİ