Yeni kitabımızın ismi “Algının Gücü Adına, Kuşadası’nda Bir Seçimin Anatomisi.” Bağımsız olarak yazdığımız üçüncü kitap oldu. Birinci kitabımız Latmos bölgesinde yaşayan bir kadının hikâyesi olan “Karya Nine”, ikinci kitabımız tarih ile ilgili köşe yazılarımı topladığımız “Tarih Kokan Yazılar”, üçüncüsü ise bir seçim çalışmasını konu aldığımız bu kitap oldu. Yerel seçimlerle ilgili bu tür çalışmaların azlığını fark ettikten sonra bu kitabı oluşturmaya karar verdik. Karar vermemizdeki diğer bir etken ise algı konusunda yapılan yanlış çalışmalar oldu. Seçim çalışması yapanlara minik bir katkı bile olsa yaptığımız algı çalışmalarını bu kitap yolu ile paylaşmak bizi mutlu edecekti. Bizim için “bilgi paylaşıldıkça çoğalır” sözü oldukça önemliydi. Bu nedenle kitabımız bizi fazlasıyla mutlu etti. 

Gelelim kitabımızın hikâyesine.

2019 yerel seçim süreci başladığında seçimlerde uzak bir pozisyonda kalmayı düşünüyorken Kuşadası’ndan bir dostum CHP’den aday adayı olacak olan Ömer Günel’in tanıtım çalışmaları için yardımcı olmamızı istedi. Teklifi getiren kişi kıramayacağımız bir dostumuz olduğu için bu zorlu görev teklifini kabul ettik. Ancak seçim çalışmalarına nadiren katılarak, çoğunlukla uzaktan bir algı desteği verme konusunda anlaştık. Araya erken genel seçim girmesi ile yerel seçim çalışmalarımızı hafifleterek genel seçimlerde Ömer Günel ile birlikte çalışmalarımızı büyük bir uyum içerisinde sürdürdük. Biliyorduk ki bu seçimlerdeki olumlu çalışmalar yerel seçimlerdeki algı yönetimi çalışmalarımızı olumlu yönde etkileyecekti.

Yerel seçim çalışmalarında parti ayırımı gözetmeksizin birçok aday adayı ile görüştük. Onların düşüncelerinin de bir şekilde halka ulaşmasını sağladık. Bu arada Ömer Günel algısını artırmayı hiç elden bırakmadık. Yazılarımızda kimi zaman doğrudan, kimi zaman diğer adaylar üzerinden, kimi zaman örneklendirmeler yaparak, kimi zaman yol göstererek, kimi zaman eski-yeni karşılaştırması yaparak asıl amacımıza hizmet etmeyi uygun gördük.

Algı çalışmaları konusunda asıl olarak Ömer Günel’e yardımcı olurken Germencik’te Fuat Öndeş, Yenipazar’da Mehmet Yüsran Erden gibi aday adaylarına da sadece bilgi desteği ve yazılarımızla yol gösterici olduk. Nasıl olsa bu seçimlerde aktif olarak çalışıyorduk, diğer adaylara da bir nebzede olsa faydamız olsun istedik. Hatta zaman zaman Aydın büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu için bile algı amaçlı yazılar kaleme alıp yayınladık. Amacımız kendi düşüncelerimizi daha iyi ve daha güzele ulaştırmaktı. Bunu da büyük ölçüde başardık sanırım.

huseyin-asar-kitap--kapak.jpgBu kitapta kullandığım köşe yazılarımızın tamamı www.aydinpost.com internet sitesinde yayınlandı. Bu nedenle yazıların altında sadece yayınlanma tarihini yazdık. 1 Mart 2018 tarihinde başlattığımız algı oluşturma çalışmalarımız 1 Nisan 2019 tarihinde sona erdi. Konuyu açıklama amacı ile yazılan ilk iki yazı hariç bütün yazıları tarih sırasına göre vermeyi uygun gördük. Ayrıca başka bir sınıflandırmayı gerek görmedik. Köşe yazılarımızın farklı şekillerde kaleme alınmış olması kitap içinde bir bütünsellik olmadığı hissini yaratsa da, bizim son amacımız olan algı oluşturma konusuna hizmet ettikleri için bu konu ile ilgili bir düzenlemeye de gerek görmedik. Çünkü bizim asıl amacımız etkili bir Ömer Günel algısı oluşturmaktı. Yazının ana fikirleri farklı görünse de örtük amaç hepsinde aynıydı: “Ömer Günel algısı.” Ayrıca bizim Kuşadası aşkımız bu kitabın oluşmasında önemli bir etken oldu. Hem Ömer Günel algısı oluşturma, hem Kuşadası aşkı bu kitabın yayınlanması için bizde özel bir istek uyandırdı.

2019 yerel seçimlerinde yaptığımız algı çalışmalarının bir kısmını bu kitapta toplama gibi bir amacımız yoktu aslında. Bizim amacım sadece desteklediğimiz aday adaylarına ve sonrasında adaylara yardımcı olmaktı. Ancak birçok aday adayının ve seçim sürecinde yarışan belediye başkan adaylarının yaptığı ölümcül hataları görünce bizde böyle bir kitap yazma fikri ağırlık kazandı. Böylelikle önümüzdeki seçimlerde bu yarışa gireceklere biraz ışık olmayı düşündük. Ayrıca algı yönetimi konusunda 2019 yerel seçim sürecinde kaleme aldığımız yazıların hepsini bu kitaba dâhil etmedik. Diğer adaylardan ziyade doğrudan veya dolaylı olarak Ömer Günel algısı oluşturmaya yönelik yazıları bu kitapta toplamak istedik. Umarım bu çalışma önümüzdeki dönemlerde aday olacak siyasilere ışık tutabilir.

Aslında Kuşadası seçimi geçen seçimlerle kıyaslandığında çoğu kişiye göre kolay görünen bir seçimdi. Tam tersine Kuşadası yerel seçimi oldukça zor bir seçimdi. Kuşadası özelinde çok farklı etkenlerin bulunması, aday adaylığı sürecinde çok sayıda güçlü adayın bulunması işi iyice zorlaştırıyordu. Birde uzun zamandan beri süregelen “adalılık faktörü” bu seçimin zorluk derecesini artırıyordu. İşte tüm bu zorluklar içinde seçimlerden galip çıkan Ömer Günel ile ona her zaman destek olan ve kendisi de büyükşehir başkanlığını tekrar kazanan Özlem Çerçioğlu’nu herkesin yürekten kutlaması gerekir. Kendilerine bundan sonraki çalışmalarda başarılar dileriz

Kitap ile ilgili önümüzdeki 11 Mayıs 2019 Cumartesi günü saat 14.00 ile 17.00 arası Sıla Kitabevi Bulvar Şubesinde imza günü yapacağız. Haziran ayı içinde de Kuşadası Kuakmer’de bir söyleşi ve imza günü daha yapmaya karar verdik. Kitap için destek veren herkese sonsuz teşekkürlerimi sunarız.

 “Bazıları kitabı kalınlığıyla ölçer, sanki kafayı değil de kolları çalıştırmak için yazılmışçasına.” (Baltasar Gracian)

Aydınpost ANDROID'de TIKLA YÜKLE!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA YÜKLE!