Alfa Romeo MiTo, sınıfının en iyi otomobili seçildi.

İtalyan otomobil üreticisi Alfa Romeo'nun lüks küçük sınıfta yer alan modeli MiTo, İngiliz ''What Car?'' Dergisinin düzenlediği ve otomobil sahibi okuyucularının katılabildiği ''Yılın Otomobilleri Ödülleri''nde sınıfının en iyi modeli seçildi.

Alfa Romeo markası ise 4,3 yıldızlık okur puanı ile 30 üretici arasında en çok beğenilen 4. otomobil üreticisi olma başarısını gösterdi.

TCT kodlu çift kavramalı 6 ileri otomatik şanzıman, MultiAir teknolojili motor seçenekleri, Euro NCAP'ten 5 yıldızlı güvenlik özelliklerine sahip Alfa Romeo MiTo, Türkiye'de 23 bin 900 avroluk anahtar teslim fiyatıyla satılıyor.

-MAN HOLDİNG-SCANIA AB GÖRÜŞMELERİ DEVAM EDİYOR-

MAN Holding, Scania AB ile olası birleşmelerine ilişkin görüşmelerin devam ettiğini duyurdu.

MAN Holding'in açıklamasında, ''MAN Holding ile Scania AB, önemli sinerji fırsatlarını hayata geçirmek üzere, daha yakın bir işbirliği arayışı içindedir. Bu nedenle iki şirket arasındaki görüşmeler bu noktada halen devam etmektedir. İyi niyet çerçevesinde yürütülen görüşmelerde, her iki şirket de hissedarlarına ve diğer ortak paydaşlarına değer yaratabilmeye odaklanmış bulunmaktadır. Bu süreçte her iki şirket de aynı zamanda ticari faaliyetlerini ve özgün marka değerlerini sürdürme çalışmalarını kesintisiz olarak devam ettirmektedir. MAN Holding olarak herhangi bir anlaşmanın temelini oluşturabilecek bu görüşmelerde, henüz bir karara varılmamıştır'' denildi.

-INDRA'DAN 9 AYDA 143 MİLYON AVRO NET KAR-

Türkiye'nin hava trafiğini kontrol eden hava sahası gözetim ağını yenileyip genişletecek olan İspanya'nın IT şirketi Indra, yılın 9 aylık döneminde 143 milyon avro net kar sağladığını duyurdu.

Indra'nın gelirleri yüzde 12 oranında artarken, alınan projeler yüzde 8 oranında yükselerek 2,11 milyar avro oldu.

Uluslararası pazarda 8 oranındaki artış gerçekleştiren Şirket'in birikmiş siparişleri yüzde 14 yükselişle 2,82 milyar avroya ulaşırken, net dönem karı ise yüzde 3 oranında arttı.

-KAMU ALACAKLARININ YENİDEN YAPILANDIRILMASI-

Modoko Yönetim Kurulu Başkanı Etem Özçelik, kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasının mobilya sektörünü mutlu ettiğini belirterek, ancak kredi kartı borcu nedeniyle kara listede olan esnafın sicilinin temizlenmesinin de gerektiğini belirtti.

Özçelik, yazılı açıklamasında KOBİ'lere can suyu verecek yeni düzenlemeyi olumlu bulduklarını, ancak eksik kalan iki konunun da giderilmesi gerektiğini belirterek, şunları ifade etti:

''Mobilya sektörü için SSK prim borçlarının yapılandırılması, bizim 2009'dan bu yana talep ettiğimiz bir şeydi. Özellikle KDV indiriminin devam etmesini talep etmekteydik. O olmadı, ama Hükümetin attığı bu adım, tarihi bir adımdır. Kriz sonrası iş talebinin canlanması için doğru bir tercihtir.

Diğer yandan, Merkez Bankası nezdinde kredi kartı borcu nedeniyle kara listede olan esnafın sicilinin temizlenmesini istiyoruz. Çekler ve senetler için de aynı düzenlemeyi bekliyoruz. Hükümet madem bir adım attı. bu yönde de bir şefkat eli görmek istiyoruz. Mobilyada üretimin kriz öncesi yıllara dönmesi için kredi ve teşviklerin Hükümet eliyle kolaylaştırılması gerekir. Bir diğer talebimiz de budur.''

-FOODİST 2010-

Gıda ve içecek sektörünün liderlerini bir araya getirecek FOODist 2010 4. İstanbul Gıda ve İçecek Ürünleri Fuarı, 9- 12 Aralık tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

-DEVA HOLDİNG 9 AYDA SATIŞLARINI YÜZDE 6 ARTIRDI-

DEVA Holding'in, 2010 yılının dokuz ayında, IMS Healthcare verilerine göre, portföyüne kattığı BMS ürünleri ile birlikte kutu bazında dördüncü firma olarak, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,9'dan yüzde 5,5 pazar payına ulaştığı, TL bazında da yedinci sıradan altıncı sıraya yükseldiği bildirildi.

A.A.