Alfa’da milyonlarca lirası buharlaşan ENKA hissedarı Ayşe Verda Gülçelik, ‘Hileli iflas’ olduğu iddiasıyla iflas İdaresi Başkanlığı’na başvurdu. Gülçelik, avukatı Suat Çelebi aracılığıyla 9 Alfa yöneticisinin hileli iflas suçundan soruşturulmasını istedi.

Türkiye, haberhakki.com’un gündeme getirdiği büyük borsa vurgunuyla ilgili şaşırtıcı gelişmeleri konuşuyor. Yaklaşık 8 yıl dönemin en büyük borsa aracı kurumu olan Alfa Menkul Değerler A.Ş.’de yaşanan yaklaşık 12 milyon TL’lik vurgunun, cezasız kalmak üzere olduğunu duyuran haber sitesi, basında ve internet medyasında geniş yankı bulan borsa vurgunuyla ilgili çok çarpıcı yeni ayrıntıları da ortaya koydu. Sitenin haberine göre genel müdür asistanlığı yaptığı 2003 yılında bugünün parasıyla 12 milyon TL’nin buharlaşmasına neden olup, daha sonra kayıplara karışan Billur Fenerci’nin çalıştığı borsa aracı kurumu Alfa Menkul Değerler A.Ş., 2003’teki ‘kayıp trilyon’ olayı nedeniyle 15 gün faaliyetten men edilmişti. Şirket, geçen yıl mahkemenin verdiği iflas kararıyla hukuken ömrünü tamamladı. İflas masası oluşturuldu, tasfiyeye başlandı. Bu noktada sürpriz bir gelişme yaşandı ve Alfa’da milyonlarca lirası buharlaşan ENKA hissedarı Ayşe Verda Gülçelik, ‘Hileli iflas’ olduğu iddiasıyla geçenlerde iflas İdaresi Başkanlığı’na başvurdu. Gülçelik, avukatı Suat Çelebi aracılığıyla 9 Alfa yöneticisinin hileli iflas suçundan soruşturulmasını istedi. Suçlanan isimler şöyle:

Aziz Asım Karadeniz (Yönetim Kurulu Başk, Genel müdür), Didem Karadeniz ( Gn. Müdr. Yard.-Karadeniz’in eşi), Zeynep Dikkaya (Murahhas aza), Adile Dilara Şencan (Genel Müdür Yardımcısı), Hakan Aksoy (Gen. Md. Yrd.), Hasan Kerim Akça (Müşteri temsilcisi),Gülderen Kutadgu (Operasyon Yönetmeni), Selahattin Serbest (Yönetim Kurulu Başkanı) ve Batur Özyar (Genel Md. Yrd.)

-İDDİALAR-

ENKA hissedarı Ayşe Verda Gülçelik, iflas idaresine sunduğu dilekçede, bu kişilerle ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunulmasını istedi. Dilekçesinde, iddialarını şöyle sıraladı:

-“Alfa, 2010’da iflas etmiştir, ancak şirketi iflasa götüren eylemler Aziz Asım Karadeniz ve ekibi 2006 yılı öncesinde gerçekleştirilmiştir.

-Yeni bir bilirkişi heyetiyle bu olaylar aydınlatılmalıdır.

-Aziz Karadeniz, kurduğu ve kurdurduğu yeni şirketler vasıtasıyla, müflis şirketten edindiği haksız kazancı aklama yoluna gitmiştir. Bu şirketlerin tamamının merkezi Şişli Maslak Giz Plaza’dadır. Bu taşınmaz Karadeniz’e ait olup, daha sonra kayınpederine devredilmiştir.

-2003’te Billur Fenerci’nin kaçışı üzerine, SPK, Ayşe Verda Gülçelik’in açtığı alacak davasına karşılık olarak 2 trilyon lira karşılık ayrılmasına karar vermiştir. Ancak bu para ayrılmamıştır.

-Şirket yöneticileri, gerçekte olmayan borçlar ihdas etmişler, 2005’te 1 milyon 483 bin 897 TL’lik zararın yüzde 75’ini icra dosyalarındaki dosyalara ödemişlerdir.”

-“HİLELİ İFLAS” SUÇUNDAN 8 YILA KADAR HAPİS İSTENECEK Mİ?-

Habere göre bu iddiaları içeren dilekçe, İflas İdaresi tarafından Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusu olarak gönderildiği takdirde, Alfa A.Ş. dosyası yeniden açılacak. Hileli iflas ididasıyla soruşturma açılabilecek, ya da takipsizlik kararı verilecek. Dava açılırsa, TCK’nın 161.maddesi gereği, “Malvarlığını eksiltmeye yönelik hileli tasarruflarda bulundukları” iddiasıyla Alfa eski yöneticileri hakkında 3 yıldan 8 yıla kadar hapis istemiyle dava açılabilecek.

-İLK HABERİNDE, FENERCİ’NİN LÜKS İÇİNDE YAŞADIĞINI DUYURMUŞTU-

Haberhakkı.com, ilk haberinde 2003’te dönemin en büyük borsa aracı kurumu olan Alfa Menkul Değerler A.Ş.’de yaşanan yaklaşık 12 milyon TL’lik vurgun, cezasız kalmak üzere olduğunu duyurmuştu. Aracı kurumun Genel Müdürü Aziz Asım Karadeniz’in asistanı Billur Fenerci’nin, vurgundan sonra apar topar ABD’ye kaçtığını ve şimdi bu ülkede lüks içinde yaşadığını ilk haberinde aktararak, Fenerci’nin yakında, zaman aşımından kurtulacak, söz konusu davadan dolayı hakim karşısına çıkmayacak.