Ankara"da vatani görevini yaparken kangren olduğu için iki ayağını bileğinden kaybeden ve daha sonra Fenebahçe Kulübü"ne başvurarak Brezilyalı futbolcu Alex De Souza"nın ayak kalıplarına göre protez yaptıran Murat Dural, bedensel engelinin şansı olduğunu söyledi.

Özel bir şirkette kurumsal iletişim idari işler sorumlusu olarak çalışan ve aynı zamanda Fenerbahçe Spor Kulübü"nde tribün proje grubunda yer alan Murat Dural"ın hayatı vatani görevini yaparken yaşadığı bir olayla alt üst oldu. Üniversite eğitimini tamamladıktan sonra Ankara Yenikent"te kısa dönem askerlik yapan Dural, bundan sonra yaşadıklarını şöyle anlattı: “Askerliğe başladıktan kısa bir süre sonra tıptaki adı "insomnia" olan uykusuzluk hastalığına yakalandım. Yaklaşık 1,5 ay boyunca uyuyamadım. Hastaneden birliğime döndüğüm sırada kendimden geçmişim. Yoğun tipi nedeniyle beni iki gün sonra ayaklarım donmuş bir vaziyette bulmuşlar. 3,5 aylık tedavinin ardından kangren olan ayaklarım kurtarılamadı.”

Askerden döndükten sonra kendi isteğiyle ailesinden ayrı yaşamaya başladığını söyleyen Dural, “Vazgeçerseniz kaybedersiniz. Kendi başıma yaşayabilmek için bir süre iş aradıktan sonra özel bir şirkette iş buldum. Bir süre sonra boş zamalarımda 1987 yılından beri içerisinde olduğum Fenerbahçe trübinlerine arkadaşlarımın desteği ve Aziz Yıldırım"ın vasıtasıyla geri dönerek Fenerbahçe Spor Kulübü Tribün Proje Grubu"nda yer aldım.” dedi.

Espri yaptım gerçek oldu

“Eski protezlerim dizden itibaren olduğu için ayakta durmamı ve dengemi sağlamamı zorlaştırınca daha iyi bir protez arayışına girdim” diyen Dural, “Bu sırada bir Alman firmasının ürettiği slikon ağırlıklı protezleri buldum. Ancak benim iki ayağım da olmadığı için bana yaş, kilo ve boy olarak en yakın olan bir kişinin ayak örneği lazımdı. Bunu tribündeki çalışma arkadaşlarıma anlatırken espiri yaparak, ” Alex De Souza"nın ayaklarından istiyorum “ deyince neden olmasın denilerek durum Aziz Yıldırım vasıtasıyla Alex"e bildirildi. Bunun üzerine Alex ile ilk buluşmamız Nisan 2009"da Samandra tesislerinde oldu. Alex, bana "Ne hissediyorsun?"diye sorduğunda "Ayaklarım yerden kesildi"deyince güldü.” Bu buluşmadan 3 ay sonra slikondan olan ayaklarına kavuştuğunu belirten Dural, “5 bin 500 Euro"ya mal olan ayaklarım, dünyada ilk kez bir taraftarın iki ayağını da futbolcusundan alarak yürüdüğü için yankı uyandırdı. Neden Alex diye sorarsanız, aile yaşantısı, insani yapısı ve sahadaki duruşuyla Fenebahçe"ye bir çok şey kattığına inandığım için Alex"in ayaklarının kopyasını istedim.” dedi.

Vatan