Fenerbahçe'nin Brezilyalı kaptanı Alex de Souza, kendi sitesinden yaptığı flaş açıklamalar ile Fenerbahçe yönetimini eleştirdi.

Sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olan ve henüz kulübü ile nikah tazelemeyen Alex, "Fenerbahçe'nin durumunu anlamıyorum. Değerimin bilineceği yerde oynamayı düşünmek zorundayım" dedi.

İşte Alex'in kendi resmi internet sitesinden yaptığı açıklamalar:

2008 bitti bitiyor. Bu yılın muhasebesini yapacak olursak bence iyi bir yıl geçirdik. İlk altı aylık periyotta Lig Şampiyonluğunu kazanamadık ama UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çok önemli bir başarı yakaladık ve çeyrek finale kadar yükseldik.

İkinci altı aylık periyotta ise; Şampiyonlar liginde ve ligde çok kötü bir başlangıç yaşadık ve ben bazı sakatlıklar geçirdim. Maalesef Şampiyonlar Ligi'ndeki eksiğimizi telafi edemesek de sonrasında ligde ki konumumuzu toparladık ve şu anda iyi bir duruma geldik. Eğer ilk yarının son resmi maçını da kazanırsak ilk yarıyı lider bitirme şansımız olacak (ilk yarının son maçı 25 Ocak'ta oynanacak). Artık aksilikler geride kaldı ve bundan önceki iyi sonuçların verdiği güvenle diyebilirim ki ikinci sezon daha iyi olacak.

"DERSLER ÇIKARMALIYIZ"

Geçmişte yaşadıklarımızdan dersler çıkarmalı ve geleceğe bakmalıyız. Ben de şu anda kendi bakış açımdan geleceğe bakıyorum. İnanıyorum ki takım olarak hem ligde hem de Türkiye Kupası'nda sonuna kadar mücadele edeceğiz.

"4 KATLİTELİ TAKIMDAN TEKLİF ALDIM"

Bununla paralel olarak kendi geleceğimi de düşünmeye başladım. Şuana kadar dört teklif aldım. Hepsi kaliteli takımlar ve benim futbolumdan istifade etmek isteyen ekipler, bu yönüyle çok sevindim.

"F.BAHÇE'Yİ ANLAYAMIYORUM. BEN DE BAZI ŞÜPHELER UYANDI"

Diğer taraftan, Fenerbahçe'nin durumunu anlamıyorum. Dört yıldır bu kulübün futbolcusuyum ve sadece dört defa sakatlandım ve hiçbiri de ciddi sakatlıklar değildi. Benim saha içinde ki çalışmam da herzaman iyiydi. Herkese saygı duyuyorum ve herkesin de bana saygı duyduğuna inanıyorum. Ama şuana kadar kulüple yaptığımız görüşmeler sonrasında bende bazı şüpheler uyandı ve bundan dolayı rahatsız oldum. Hele bir de bunca zaman Fenerbahçe forması giymiş ve kulüp için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışmış olmama rağmen hala bu şüpheleri gideremedim.

"DEĞERİMİN BİLİNECEĞİ YERDE OYNAMAYI DÜŞÜNÜRÜM"

Tabii ki de benim ilk tercihim Fenerbahçe'dir. Ama - diğer tekliflerin de varlığı ortadayken - en fazla verimli olabileceğim ve değerimin bilineceği yerde oynamayı da düşünmek zorundayım. 2009'dan benim istediğim işte budur.

Saygılar ve herkese iyi yıllar, Alex

HÜRRİYET