Brezilyalı'nın 3 yıllık sözleşme istemesi üzerine başkan Yıldırım'ın Alex'in gitmesinden yana tavır almasına yönetimin tamamının karşı çıktığı iddia edildi.
Posta Gazetesi"nden Uğur Önver"in haberine göre, Aragones'in, Alex'i istememesi ve Brezilyalı yıldızın 3 yıllık sözleşmede diretmesi Fenerbahçe'yi karıştırdı. Başkan Aziz Yıldırım'ın "Aragones'e katılıyorum" sözlerine yöneticilerin tamamı karşı çıktı. Son karar: Alex kalıyor. Fenerbahçe"nin yıldız oyuncusu Alex"in sözleşme yenileme sürecinde yaşananlar sarı lacivertli yönetimde krize yol açtı. İşte Fenerbahçe"nin son yönetim kurulu toplantısında yaşanan Alex krizinin perde arkası...

Sezon sonu sözleşmesi bitecek olan Brezilyalı yıldız için teknik direktör Luis Aragones “Benim oyun sistemimde yeri yok. Onu istemiyorum. Sözleşme yenilenmesin” şeklinde rapor veriyor. Raporu yönetim kurulu toplantısında Başkan Aziz Yıldırım gündeme getiriyor ve“Alex ile sözleşeme yenilemeyelim. Aragones sistemine uymuyor diye istemiyor. Bana sezonun ikinci yarısında çift ön libero ve çift forvetle oynayacağını söyledi. Bu sistemde de forvet arkası oynayan Alex'in yeri olmadığını belirtti. Ben de Aragones'e katılıyorum. Ayrıca bu sezon formu çok düştü. Zaten 3 yıllık sözleşme istiyor, bu çok uzun bir süre. Böyle oynamaya devam eden Alex ile 3 yıllık sözleşme mi imzalanır?” demesi üzerine odada şaşkınlıkla birlikte buz gibi bir hava esiyor.

"TARİHİMİZİN EN İYİSİ"
Başşta Ali Koç olmak üzere yöneticiler Başkan Yıldırım"a itiraz ediyor ve ardından başka bir heyecanlı tartışma başlıyor. Yöneticilerin “Aman Sayın Başkan, Alex"le sözleşme yenilemezsek büyük tepki çekeriz. Taraftar onu çok seviyor. Ayrıca tarihimizin en başarılı yabancı futbolcusu ve tek gol kralı. Onun döneminde Fenerbahçe'nin attığı gollerin çoğunda payı var. Hem atıyor hem de attırıyor. Yerini doldurmak zor olur. 3 yıl uzun diyorsanız bunu aşağıya çekmeye çalışalım ama mutlaka sözleşmesini yenileyelim” sözleri toplantı başında katı bir tutum içinde olan Başkan Aziz Yıldırım'ı biraz olsun yumuşatıyor.

"BEŞİKTAŞ'A GİDER"
Toplantının sonuna doğru bir yöneticinin “Başkanım eğer Alex ile sözleşme yenilemezsek büyük ihtimalle Beşiktaş"a gidecek. Esas gümbürtü o zaman kopar. Ayrıca taraftarlar da bir an önce sözleşmeyi imzalamamızı istiyor. Bu konuda Antu'da kampanya başlattılar” demesi üzerine Başkan tüm arkadaşlarına bakıyor ve “Bana başka çare bırakmıyorsunuz, ben istemiyorum, Aragones istemiyor. Umarım Alex konusunda siz haklı çıkarsınız ve bundan önce olduğu gibi başarılı futbolunu sürdürür” diyor ve gönülsüz de olsa Alex'in kalması için girişimlerin başlatılmasını söylüyor. Ancak Alex'in astronomik bir fiyat talep etmesi durumunda kesinlikle sözleşmenin yenilenmesine izin vermeyeceğini de arkadaşlarına iletiyor.