FIFA kokartlı hakemlerden Selçuk Dereli, 40 yaşında hakemliği bıraktı. 23 Aralık 2009'da bu sürpriz kararını açıkladı. Halbuki mesleğini 5 yıl daha sürdürebilirdi. Dereli, 2007 yılında Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan Türkiye Kupası yarı final rövanş karşılaşmasını yönettikten sonra Sarı- Lacivertli yöneticiler tarafından sertçe eleştirilmiş ve mahkemelik olmuştu. Aziz Yıldırım, Ali Koç ve Murat Özaydınlı'ya açtığı tazminat davalarını kazanmıştı. Daha da önemlisi, Selçuk Dereli özellikle 2006'daki Denizlispor-Fenerbahçemaçındaki yönetimi nedeniyle yıllardır eleştiriliyor. Atılan konfetiler yüzünden 16 dakika uzayan bumaç hakkında pek konuşmayan Dereli BUGÜN'e ilginç bir açıklamada bulundu.
 
Dereli, karşılaşmayı tatil etmediğini çünkü yaralanma olmadığını belirtti. Korner köşesinde başına gelen cisim nedeniyle yere düşen Alex için "Alex'e bir şey geliyor ama ne geliyor? Ekranda görünmüyor. Yanına gittiğimde de durumu iyiydi" diye konuştu. 
 
Şartlar uygun değildi
 
Dereli, "Maçın tatili için bazı şartlar gerekir. Bunlardan biri saha içindeki birisinin yaralanmasıdır. Konfetiler atıldı, biz temizlettik.Maç tabii ki sürecekti" dedi. Alex'in kafasına gelen bir cisim sonrası yere düşmesiyle ilgili olarak ise "Maç görüntülerinde de var; Alex'e bir şey geliyor ama ne geliyor? Ekranda bir şey görünmüyor. Ayrıca ben yanına gittim ve herhangi bir kanama-yaralanma olmadığı için maçı sürdürdüm" ifadelerini kullandı.
 
DEDiKODU dolu sezon
 
Söz konusu mücadele 1-1 sona ermişti. Denizlispor deplasmanında puan kaptıran Fenerbahçe, tarihinde bir ilk yaşayarak şampiyonluğu son haftada kaptırmıştı. Ancak şampiyonluk umudu Fenerbahçe’ye nazaran daha az olan Galatasaray ise o hafta Ali Sami Yen Stadı’nda Kayserispor’u 3-0 yenerek zaferini ilan etmişti. Sarı-Lacivertliler,maçın tatil edilmemesinin yıllardır takipçisi olmuştu. Çünkümücadele yaklaşık 15 dakika durmuş ve taraftarlar sahayı yabancımadde yağmuruna tutmuştu. Aynı maçla ilgili şimdi de Galatasaray'ın Denizlispor'a teşvik primi gönderdiği iddiaları bulunuyor. Ancak ortada ne bir net belge ne de bu konu hakkında açıkça konuşan kimse var.
 
TÜRKİYE ÖZÜR DİLESİN
 
ESKİ hakem Selçek Dereli, mevcut şike soruşturmasında hiçbir hakemin olmayışına dikkat çekti. 2005-2006 sezonun son haftasındaki olaylı maçta düdük çalan Dereli "Futbol kamuoyu hakemlerden özür dilemeli" dedi ve şöyle devam etti: "Yıllarca hakemler eleştirildi. Yerden yere vuruldu. Ancak bugün görüyoruz ki hiçbir hakemle ilgili iddia yok. Bazı hakemler, kendilerini istemeyen yöneticilerin maçlarına verilmezken, mevcut durum ortada. Türkiye'den bir özür alacağımız var.”
 
HABER: Ahmet KONANÇ-BUGÜN GAZETESİ SPOR MÜDÜRÜ